DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!
Rabo Clubkas Campagne april 2018. Lid vóór 01-02-2018? Dan mag je stemmen. Zie: rabobank.nl/peellandzuid
U kunt ons ook steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

900 jaar bestuur in Deurne

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

900 jaar bestuur in Deurne was een tentoonstelling in het Heemhuis van heemkundekring H.N. Ouwerling die in 2010 werd georganiseerd.


Op zondag 10 oktober 2010 opende wethouder Nicole Lemlijn het tweede deel van deze tentoonstelling in het Heemhuis. Een geschiedenisles over Deurne in een notendop voor volwassenen en kinderen Zij onthulde een portret van gemeentesecretaris Joseph Louis Janssens (1835-1916) die D'n Bismarck werd genoemd, en meer dan 50 jaar gemeentesecretaris in Deurne was geweest. Er waren een aantal vitrines met informatie, kaarten en documenten hoe Deurne in de loop der negen eeuwen bestuur veranderd was.

Vrijdag 8 oktober 2010 had burgemeester Daandels in de hal van het gemeentehuis het eerste deel al deze expositie over 900 jaar bestuur in Deurne geopend .Het deel in het gemeentehuis richtte zich voornamelijk op de organisatie van het bestuur en wat daarmee samenhing. Met documenten, akten, prenten, kaarten, foto’s en attributen werd in het gemeentehuis 900 jaar bestuur van Deurne in beeld gebracht. Het merendeel was veilig opgeborgen in vitrines.

Bij de tentoonstelling verscheen een informatieblad over wat er te zien is. Tevens prijkten er negen schilderijen van voormalige burgemeesters aan de pilaren van de hal.

Het tweede deel in het Heemhuis aan de Stationsstraat ging in op wat dat bestuur tot stand had gebracht. De tentoonstelling was samengesteld door Ludo Boeije, Pieter Koolen, Pierre van de Meulenhof en Anton Vissers in samenwerking met Ton Spamer.