U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Fien van Rixel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf Fien Verrijt)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fien van Rixel
Persoonsinformatie
Volledige naam Josephina Henrica Henriëtte van Rixel
Roepnaam Fien, Fini
Geboorteplaats Deurne
Geboortedatum 10 juni 1944
Partner(s) Leo Verrijt
Beroep(en) hygiënist, productiemedewerker, naaister, champignonplukster
Stamboom.png Van Rixel
Leo en Fien bij hun kerkelijk huwelijk met Kapelaan Van Geloven.

Josephina Henrica Henriëtte (Fien, Fini) van Rixel werkt vanaf februari 2011 als vrijwilliger en beheerder van DeurneWiki.


Fien is de oudste dochter en het tweede kind van Nicolaas Franciscus Josephus van Rixel (1916-1988) en Josephina van Gemert (1919-2008).

Zij huwde op 17 maart 1967, kerkelijk op 30 maart 1967, in Deurne met Leonardus Antonius (Leo) Verrijt, (Asten 4 februari 1940), zoon van Johannes Verrijt (Asten 1909-1969 Helmond) en Antonetta Josephina Mennen (Liessel 1909-1956 Asten). Hij was toen weduwnaar van Catharina Elisabeth Oomen (Lierop 1939-1966 Helmond).

Uit zijn eerste huwelijk werden twee kinderen geboren:

  1. Twan,
  2. Peggie.

Uit het huwelijk van Fien en Leo werden nog geboren:

  1. Carry,
  2. Jan.

Fien volgde na de lagere school, een jaar huishoudschool in de Sint-Jozefparochie, waarna ze tot haar 17e jaar thuis werkte. Daarna werkte ze een jaar als hygiënist in het Sint-Jozefziekenhuis, waar ze als taak had om alles van operatiekamer tot lijkenhuis schoon en hygiënisch te houden. Vervolgens werkte ze vijf jaar als productiemedewerker bij Philips Deurne, waar ze ook haar latere echtgenoot leerde kennen.

Fien en Leo vestigden zich na hun huwelijk aan de Zandbosweg. Van oktober 1968 tot maart 1969 hadden ze daar inwoning van haar zus Gerda met haar man Frans Kuijpers. Van juni 1969 tot januari 1970 woonde Maria, de jongste zus van Leo, met haar echtgenoot Frits Bellemakers bij hen in.

Ze deed ook veel naaiwerk als de kinderen naar school waren, voor haar kinderen en familie. In deze periode van vijfentwintig jaar maakte ze onder andere zeven trouwjurken.

Nadat de kinderen de lagere school hadden verlaten, ging Fien werken als champignonplukker, sorteerder van gladioolbollen, als postbode en via een uitzendbureau. Vanaf 1990 werkte ze vijf jaar bij Pepers automatten, waarvan gedeeltelijk als leidinggevende.

Zowel in 1993 als in 1996 bezocht ze samen met Leo, zijn broer in Australië.

Van 1999 tot 2004 werkte ze bij Koat in Someren samen met Leo aan de montage van wagens voor de kastuinbouw.

In 1999 verhuisden Fien en Leo van de Zandbosweg naar Brouwhuis. Toen zij in 2004 door een rugkwaal zonder werk kwam te zitten, bracht haar oudste zoon haar in contact met de computer, waarna ze de digitale zoekmogelijkheden ontdekte en gebruikt voor genealogisch onderzoek ten behoeve van DeurneWiki.