DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!
U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Helmondseweg 20a

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Helmondseweg 20a, de voormalige ambtswoning van de burgemeesters Hoebens en Van Genabeek, gebouwd naar een ontwerp van Jos Deltrap.
Foto: collectie Jan van Deursen
Helmondseweg 20a, voormalige ambtswoning van de burgemeesters Hoebens en Van Genabeek, gebouwd naar een ontwerp van Jos Deltrap.
Foto: collectie Peter Vink

Op het adres Helmondseweg 20a, achter de predikantswoning aan de Helmondseweg 20, stond vanaf 1962 de voormalige ambtswoning van de burgemeester van de gemeente Deurne.


Burgemeester Hoebens en zijn gezin waren de eerste bewoners van het pand terwijl burgemeester Van Genabeek de tweede en tevens laatste bewoner was.

Burgemeester Van Genabeek, die op 1 september 1990 met pensioen ging, besloot te verhuizen naar een huurpand in de Emmalaan. De ambtswoning moest daarna plaats maken voor een nog nieuw te ontwikkelen bouwplan in dat gebied, de huidige Vorstershof.

Kadastraal[bewerken]

130/9560 als K730 huis en tuin groot 3156m2 met een bebouwd vloeroppervlak van 397m2[1]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. J. Bakens - Wetenswaardigheden over bewoners en panden De Visser, Helmondseweg, Zandbosweg 15, Aaltje Reddingiusstraat, Heuvel, Heuvelstraat, Postpaadje. Streekarchivariaat Peelland Deurne 1996