Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Henricus Catharina Anna Maria Tops (1935)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Henricus Catharina Anna Maria Tops
Hein Tops.jpg
foto Allesvanberkel-enschot.nl
Persoonsinformatie
Volledige naam Henricus Catharina Anna Maria Tops
Roepnaam Hein
Geboorteplaats Eindhoven - Tongelre
Geboortedatum 15 december 1935
Beroep(en) pastoor

Henricus Catharina Anna Maria (Hein) Tops (1935) was van 1975 tot 1992 pastoor van de Sint-Gerardus Majellaparochie in de Walsberg.


Hein was het tweede kind uit het huwelijk van de Eindhovense archivaris Adrianus Johannes Josephus Henricus (Ad) Tops (Strijp 9 juni 1904-?) en Josephina Adriana Maria (Fien) Langenhuijsen ('s Hertogenbosch 4 augustus 1907 - Eindhoven 22 juni 1973).

Na de lagere school bezocht Hein het klein semenarie in St. Michelsgestel om vervolgens filosofie en theologie te studeren aan het groot semenarie te Haaren. Op 27 mei 1961 werd Hein, in de Sint Jan te 's Hertogenbosch,tot priester gewijd door bisschop Bekkers.

Al snel kreeg Hein de opdracht om als kapelaan te gaan werken in Mill. Na 5 jaar werd hij aangesteld als kapelaan in de Onze Lieve Vrouwe parochie te Helmond-West. Na hier 9 jaar met plezier te hebben gewerkt kreeg hij de keuze om als pastoor te gaan werken in Leende of de Walsberg. Hij koos voor de Walsberg omdat hij de kerk zo intiem vond. Op 27 augustus 1975 werd hij geinstalleerd als pastoor van de Walsberg als opvolger van pastoor M.C. van de Ven. Als huishoudster vroeg hij Tinie Nooijen.

In november 1992 nam Hein Tops afscheid als pastoor van de Walsberg en verhuisde naar Berkel-Enschot om daar als pastoor te gaan werken.

Hein Tops, pastoor van de Sint-Gerardus Majellaparochie in Walsberg, bij een viering van de eerste communie met leerlingen van groep 4 en lerares Anny van den Eijnde van de Gerardusschool in Walsberg.
Foto: Hans van Hoek.