DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!
Rabo Clubkas Campagne april 2018. Lid vóór 01-02-2018? Dan mag je stemmen. Zie: rabobank.nl/peellandzuid
U kunt ons ook steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Het ambtelijk apparaat van 1982 in beeld

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

Om de bestuursorganen binnen de gemeente Deurne behulpzaam te zijn bij de uitvoering van hun taken is er het ambtelijk apparaat. Dit ambtelijk apparaat was begin 1982 in Deurne ongeveer 250 mensen groot en stond toen onder leiding van gemeentesecretaris Jan van Roosmalen.

Via de gemeentesecretaris, als manager van het ambtelijk apparaat, werden de opdrachten van de bestuursorganen naar het ambtelijk apparaat en de rapporten van het ambtelijk apparaat naar de bestuursorganen gezonden. Deze taken waren in drie grote moten onder te verdelen te weten financiën, technische zaken en bestuurszaken.

Begin 1982 bracht Ton Hartjens, in opdracht van gemeentevoorlichter Willem van der Sman, een groot aantal gemeentelijke functies in Beeld.

Een aantal van die foto's zijn in 1985 gebruikt bij de samenstelling van de brochure Hoe wordt de gemeente bestuurd? maar werden ook voor allerlei andere doeleinden ingezet.

Foto's[bewerken]

De binnenreportage is gemaakt in het oude gemeentehuis en de daarachterliggende noodgebouwen, nog voor de verbouwing / uitbreiding van 1985-1986. Verder op de gemeentewerf, in de brandweerkazerne, bij het politiebureau of op locatie.