DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!
Rabo Clubkas Campagne april 2018. Lid vóór 01-02-2018? Dan mag je stemmen. Zie: rabobank.nl/peellandzuid
U kunt ons ook steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Hoeka

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Het bedrijfspand van Hoeka aan de Geijserstraat in Deurne in november 1976. Foto Ton Hartjens
De bedrijfspanden van Hoeka (links) en Fleurit (rechts) aan de Geijserstraat in Deurne anno 2011. Foto ter beschikking gesteld door de familie Hoebergen-Kanters
Logo van Hoeka BV

Hoeka Sierpleisters en muurverven BV in Deurne groeide in de loop der jaren uit tot een internationaal gerenommeerd bedrijf.


Start[bewerken]

Willie Hoebergen startte in juli 1966 aan de Belgerenseweg 13b in Vlierden als zelfstandig ondernemer met “Stukadoorsbedrijf W. Hoebergen".

Dat leidde in 1969 tot experimentele productie van sierpleisters, muurverven en andere stukadoorsmaterialen. In hetzelfde jaar werd “Hoeka Sierpleisters en muurverven BV” opgericht. In 1970 bouwde hij zijn eerste (proef)fabriek aan de Liesselseweg 78 in Deurne. In 1978 werd in Sittard een filiaal van Hoeka geopend. De naam Hoeka is ontstaan uit een combinatie van de namen Hoebergen en Kanters (de naam van de echtgenote van Hoebergen).

Hoeka[bewerken]

De zaken met Hoeka liepen zo goed dat Hoebergen zijn stukadoorsbedrijf in september 1971 overdroeg aan zijn personeel (Gebr. van den Heuvel in Vlierden) en in 1974 besloot een nieuwe fabriek te bouwen op het bedrijventerrein Kranenmortel aan de Geijserstraat 3-9 in Deurne.
In 1976 werd een magazijn gebouwd naast het bestaande pand aan de Geijserstraat. In 1988 werd het naastgelegen gebouw, ooit een distributiecentrum van De Gruijter, aan de Geijserstraat 1 aangekocht, verbouwd en aan het fabriekscomplex van Hoeka toegevoegd.

In de loop der tijd groeide Hoeka uit tot een internationaal gerenommeerd bedrijf met “Fleurit Nederland BV” als werkmaatschappij.

Verkoop[bewerken]

In 1992 verkocht Hoebergen zijn bedrijf Hoeka, inclusief “Fleurit Nederland BV”, aan Bufa Oldenburg. Na diverse overnames, onder andere door het Duitse RELIUS Coatings GmbH, is het bedrijf anno 2011 eigendom van het wereldconcern BASF.