DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Hubertus Hendrikus Houben (1936)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Huub Houben
H. Houben.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Hubertus Hendrikus Houben
Roepnaam Huub
Geboorteplaats Herten (L)
Geboortedatum 3 maart 1936
Partner(s) Anna Maria Levels
Beroep(en) leraar werktuigbouw MTS

Hubertus Hendrikus Houben is naast leraar ook een enorme liefhebber van de duivensport.

Algemeen:[bewerken]

Huub is een zoon van Franciscus Houben (1899-1964) en Odilia Snijders (1898-1976). Vader Houben was ambtenaar bij de PTT en moeder stenotypiste.

Huub is getrouwd met Anna Levels en ze hebben een zoon en een dochter:

  1. Anton (1966)
  2. Francis (1969)

Maatschappelijke carrière:[bewerken]

De heer Houben begon zijn loopbaan in november 1951 als machinebankwerker bij de Staatsmijn Emma in Hoensbroek. Door zelfstudie in de avonduren heeft hij zich verder theoretisch bekwaamd met als bekroning het behalen zijn onderwijsbevoegdheid Werktuigbouwkunde in 1973. Al vanaf 1966 is de heer Houben als docent verbonden geweest aan de UTS, later MTS en thans aan de Sektor Techniek van het Ter AA College. Hij een van de mensen van het eerste uur en er waren weinig materialen zodat er veel moest worden geïmproviseerd of zelf gemaakt en dat betekende hard werken vaak tot 's avonds laat. Hij heeft zich zowel binnen als buiten het onderwijs vooral ingezet om de computer numeriek controller (CNC) technieken (computergestuurde metaalbewerkingen).

Sociaal/cultureel:[bewerken]

Hij was vrijwillige begeleider van particuliere gezinnen met kinderen( jongens in puberteit) waarvan de vader i.v.m. werkzaamheden meestal eens per maand thuis kwam in regio Rucphen e.o. en Helmond e.o.

Het grootste gedeelte van zijn vrije tijd besteedt hij echter aan de duivensport, waarvan hij niet alleen een groot liefhebber maar ook een groot deskundige is. Hij is al meer dan veertig jaar lid van “duivensportvereniging Het Geduld" in Deurne, waarvan vele jaren als bestuurslid. Vanaf maart 1985 vervulde hij tevens een bestuursfunctie binnen de Nederlandse Postduivenorganisatie afdeling Oost-Brabant.

Onderscheidingen:[bewerken]

Huub is op dinsdagmiddag 2 december 1992 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen en oorkonde werden hem uitgereikt door burgemeester Smeets.