DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!
Rabo Clubkas Campagne april 2018. Lid vóór 01-02-2018? Dan mag je stemmen. Zie: rabobank.nl/peellandzuid
U kunt ons ook steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Jeu-de-boulesvereniging Tic-Tac

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
logo van Jeu de boulesclub de Tic-Tac.

Jeu-de-boulesvereniging Tic-Tac in Deurne is op 24 maart 1990 opgericht en ontstond vanuit de activiteiten van het wijkhuis D’n Houtenhoek, daar lagen ook de eerste buitenbanen van de vereniging.

Om ook tijdens slechte weersomstandigheden een balletje te kunnen gooien verhuisde men in december 2010 naar een tijdelijk onderkomen in het voormalige gebouw van het Hub van Doornecollege aan de Pastoor Jacobsstraat. In een aantal lokalen werden nieuwe (binnen)banen aangelegd.

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2013 hield Jeu-de-boulesclub Tic-Tac een toernooi op de Markt met diverse lokale jeu-de-boulesverenigingen. Maar liefst 43 team hadden zich hiervoor ingeschreven. De finale ging tussen twee teams van Tic-Tac.
Op zondag konden inwoners van Deurne meedoen aan een toernooi. Er was een apart gedeelte ingericht voor kinderen die een balletje wilden gooien waarvan goed werd gebruik werd gemaakt.

Reeds in 2014 werd de gebruikersovereenkomst door de gemeente Deurne opgezegd. In samenspraak met de gemeente werd andermaal een tijdelijk onderkomen gevonden in een leegstaand bedrijfsgebouw aan de Haspelweg dat op 23 november 2014 geopend werd.

In 2015 werd het feit gevierd dat de vereniging 25 jaar daarvoor was opgericht en werden zeven leden gehuldigd die vanaf het eerste uur lid waren.

Externe link[bewerken]