DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!
Rabo Clubkas Campagne april 2018. Lid vóór 01-02-2018? Dan mag je stemmen. Zie: rabobank.nl/peellandzuid
U kunt ons ook steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Julianastraat

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

De Julianastraat verbindt de Stationsstraat met de Romeinstraat. Het Prins Bernhardhof, de Mauritsstraat en het Nassauplein monden uit op de Julianastraat.


Om de Julianastraat te kunnen aanleggen moest de gemeente Deurne tussen huize Landzicht en Sint-Wilbertshove een stuk tuin van Hub van Doorne verwerven.

Voor de verbindingsstraat die begint tussen de panden Stationsstraat 63 (Jeurissen) en Stationsstraat 65 (Wasser, was reeds bewoond) en de Romeinstraat werd in de openbare vergadering van 25 juni 1958 voorstel 169 goedgekeurd en daarmede de straatnaam "Julianastraat" vastgesteld.

De straat is vernoemd naar Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina, prinses van Oranje-Nassau, hertogin van Mecklenburg, werd geboren te 's-Gravenhage op 30 april 1909 als dochter van koningin Wilhelmina en prins Hendrik, prins der Nederlanden en hertog van Mecklenburg. Zij was van 4 september 1948 tot 30 april 1980 koningin der Nederlanden. Op 7 januari 1937 trouwde zij met Bernhard, prins van Lippe-Biesterfeld. Uit dit huwelijk werden vier kinderen geboren: Beatrix in 1938, Irene in 1939, Margriet in 1943 en Christina in 1947. Prinses Juliana overleed op 20 maart 2004 op paleis Soestdijk.

Zie ook: Lijst van bezoeken van leden van het Koninklijk Huis aan de gemeente Deurne


Overzicht: onder vlnr. Emmalaan - Nassauplein - Julianastraat - Mauritsstraat - Derpsestraat. De Emmalaan is nog niet doorgetrokken tot aan de Stationsstraat.
Foto's: collectie Kees Pijs