DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!
Rabo Clubkas Campagne april 2018. Lid vóór 01-02-2018? Dan mag je stemmen. Zie: rabobank.nl/peellandzuid
U kunt ons ook steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Khoshal Mokamel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

Khoshal Mokamel werd geboren in Afghanistan en vluchtte in 1994 met zijn vrouw Zarjan en twee kinderen naar Nederland. Ze kwamen als asielzoeker in Deurne terecht.


Khoshal Mokamel en zijn vrouw volgden beiden een studie aan de medische faculteit van de Universiteit van Kabul. Khoshal specialiseerde zich daar tot orthopedisch chirurg en zijn vrouw tot gynaecoloog.
In 1996 kregen zij een verblijfsvergunning en konden ze hier een nieuw bestaan opbouwen. Hij volgde op het Roc Ter Aa lessen Nederlands en een, vanwege zijn eerdere medische studies verkorte, opleiding Verpleegkunde bij Fontys.
In 1997 richtte Khoshal Mokamel de Culturele Vereniging voor Afghanen in Deurne op. In 2008 had deze 83 leden -13 families- uit de regio. Met enige regelmaat organiseren zij bijeenkomsten en vieren zij o.a. op of rond 21 maart het Afghaanse Nieuwjaar het Nauroez.
Sinds 1998 zetten Khoshal Mokamel en zijn gezin zich in voor de financiële adoptie van kinderen in oorlogsgebied via de Afghanistan Peace Association.
Van 2000 tot 2006 was hij als verpleegkundige werkzaam bij diverse zorginstellingen in de regio.

Extern link[bewerken]