DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!
Rabo Clubkas Campagne april 2018. Lid vóór 01-02-2018? Dan mag je stemmen. Zie: rabobank.nl/peellandzuid
U kunt ons ook steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Kinderprotest op Bakelseweg

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

Kinderprotest op Bakelseweg vanwege gevaar.


Kinderen die aan de Bakelseweg in Deurne woonden hielden in maart 2006 een protestdemonstratie. Ze wilden dat de weg, die ze van en naar school moesten oversteken, snel verbeterd zou worden. De bomen, die hen het uitzicht ernstig belemmerden wilden ze door de gemeente Deurne om laten kappen.
Met protestborden hielden ze het verkeer de op Bakelseweg tegen. Een enkele automobilist werd zo ongeduldig dat hij vol gas gaf en zijn weg over het vrijliggende fietspad vervolgde.
Om vanaf de uitritten de Bakelseweg op te gaan en over te steken, kostte de kinderen erg veel moeite. Ze hadden geen goed overzicht op het naderend verkeer.
Ze hoopten dat hun protest de Stichting Boombelijd kon overtuigen hun bezwaren tegen het kappen van de bomen in te trekken.
Voorzitter H. Manders van de buurtvereniging was teleurgesteld dat de uitgenodigde Stichting Boombelijd niet was komen opdagen.
Een week eerder had de bezwaarschriftencommissie het college geadviseerd om de kapvergunning voor 192 bomen langs de Bakelseweg in te trekken.
Een van de kinderen zei: We moeten hier elke dag oversteken om in Deurne naar school te kunnen gaan en je kunt niets zien. Het is heel moeilijk. Ze willen wel bomen kappen voor een paddentunnel, maar niet voor kinderen.