Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Laurens van den Acker (1965)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Laurens van den Acker
29.520.JPG
Foto collectie Henk Ehrismann
Persoonsinformatie
Volledige naam Laurens van den Acker
Geboorteplaats Deurne
Geboortedatum 5 september 1965
Beroep(en) auto-ontwerper
Stamboom.png Klik hier voor de stamboom
Van den Akker/Acker

Laurens van den Acker is een uit Deurne afkomstige auto-ontwerper.


Algemeen[bewerken]

Laurens van den Acker is een zoon van architect Theodorus Lambertus van den Acker en een broer van Eugène van den Acker van Van den Acker Architecten aan de Spoorlaan. Hij groeide op in de Walsberg en zat als kind op de Gerardusschool. Na het St.-Willibrord Gymnasium volgde hij een studie aan de Universiteit Delft, faculteit Industrieel Ontwerpen.

Carrière[bewerken]

  • In 1990, na beëindiging van zijn studie, begon Laurens zijn carrière bij Design System srl. in Turijn, waar hij meewerkte aan het ontwerpen van het interieur van de Bugatti EB110 SS.
  • Hij vertrok in 1993 naar Audi in Ingolstadt (Duitsland) waar hij als "Exterior Designer" in het Design Center ging werken.
  • In 1996 ging hij als Senior Designer bij SHR Perceptual Management in Newbury Park (USA) aan de slag.
  • In 1998 trad hij als Chief Designer in dienst van de Brand Imaging Group van Ford Motor Cie in Irvine, Californie (USA).
  • In 2003 werd hij als Chief Designer belast met ontwerp van het Ford Escape Platform in het Dearborn Design Center in Michigan (USA).
  • In 2005 werd hij benoemd als Chief Designer of Strategic Design bij Mazda Design in Hiroshima (Japan), werd 2006 bevorderd tot General Manager van de Corporate Design afdeling. Hier leverde hij de conceptauto's Mazda Nagare en Mazda Hakare.
  • Op 15 mei 2009 werd hij benoemd tot Vice President van Renault Corporate Design. De eerste auto's daar, die volledig onder zijn leiding ontworpen zijn, waren de Renault Twizy en Renault Clio IV.

DIC[bewerken]

In 2014 bestond het Deurne’s Industrieel Contact 50 jaar. Op zaterdag 20 juni 2015 vierde het DIC, samen met Ondernemersvereniging Deurne (OVD), het 50-jarig bestaan van het DIC. Tijdens een bijeenkomst op de Automotive Campus in Helmond was Laurens van den Acker een van de sprekers.

Externe links[bewerken]