DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!
Rabo Clubkas Campagne april 2018. Lid vóór 01-02-2018? Dan mag je stemmen. Zie: rabobank.nl/peellandzuid
U kunt ons ook steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Liesselseweg 2-4

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Panden (Oude) Liesselseweg 2 en 4

De woningen aan de (Oude) Liesselseweg 2 en 4 zijn gebouwd op een vergunning van 28 juni 1921 ten name van Petrus Leonardus Gijsbers (1881-1950), secretaris van de gemeente Deurne en Liessel en zijn gebouwd, onder architectuur van Cor Roffelsen.


De panden stonden destijds op de hoek Liesselseweg - Lagekerk op de plaats waar anno 2011 een hondenuitlaatplaats gelegen is.

Op nummer 2 woonde de familie Gijsbers en op nummer 4 de familie Van de Ven (de heer Van de Ven was hoofd van de sociale dienst bij de gemeente). Later woonde op dit adres het gezin van Harrie Gijsbers (Deurne, 5 april 1922), zoon van de buurman op huisnummer 2. De echtgenote van Harrie, Bep Köhnen (Deurne, 30 maart 1926), dochter van Janus Köhnen, startte in 1955 op dit adres Deurne’s Confectieatelier (Decona).

Aan de overkant aan de Lagekerk woonde destijds Joseph Louis Janssens (D'n Bismarck). Aan de overkant aan de Liesselseweg was de bakkerswinkel en de beschuitfabriek Frisselstein van de familie Van de Laar.

De panden zijn in 1979 afgebroken omdat men het kruispunt wilde vergroten, met bredere straten en een verkeerslichtinstallatie. De slopers kregen ongevraagde assistentie van onbekenden die tot twee keer toe geprobeerd hebben de slooppanden in brand te steken. Eerder waren er al leuzen op de panden gekalkt. Naar verluid was dit destijds een vorm van verzet tegen het huisvestingsbeleid van de gemeente Deurne.

Winkel en fabriek zijn eveneens in 1979 afgebroken voor de aanleg van de Hogeweg die de verbinding moest gaan maken tussen de Lagekerk en de Molenstraat.