Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Openhartige geloofsbrieven

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Openhartige geloofsbrieven
Auteur Els Coppens-van de Rijt
Uitgever stichting De andere Werkelijkheid
Uitgegeven 2001
Medium boek
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Het boek Openhartige geloofsbrieven werd in 2001 door de stichting De andere Werkelijkheid uitgegeven bevat een aantal brieven van Els Coppens-van de Rijt aan Jezus Christus.


In dit boek probeert Els meer inzicht te krijgen in haar eigen geloofsbeleving of wat daar nog van overeind gebleven is. Rooms-katholiek opgevoed heeft ze nog net genoeg meegekregen van wat men later 'Het Rijke Roomse Leven' ging noemen en werd ook zij rond de omwenteling in katholiek Nederland na het Tweede Vaticaans Concilie (1964) geconfronteerd met kritische vragen. In het boek omschrijft zij de periodes die zij heeft doorlopen in haar moeizame geloofsleven, stelt zichzelf vragen, benoemt haar twijfels en haar moeizame worsteling met het dwingende zondebesef en schuldbewustzijn. In de brieven klinkt haar zoektocht door naar de zin van het leven en de betekenis van het lijden.

Helaas is er (nog) geen exemplaar van het boek in de literatuurcollectie van de bibliotheek in het Heemhuis van heemkundekring H.N. Ouwerling opgenomen.