DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!
Rabo Clubkas Campagne april 2018. Lid vóór 01-02-2018? Dan mag je stemmen. Zie: rabobank.nl/peellandzuid
U kunt ons ook steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Wie wat waar

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

De werkgroep Beeld en Geluid van heemkundekring H.N. Ouwerling plaatst regelmatig oude foto's (zie hieronder) in het Weekblad voor Deurne onder de rubriek Wie wat waar.

Op donderdagochtend zijn leden, onder regie van de werkgroep Beeld en Geluid, in het heemhuis actief met beeldherkenning. Soms zijn er foto's bij waar niemand iets over weet te zeggen of waarvan de werkgroep nog graag aanvullende informatie wil hebben. Van die foto's wordt hier een selectie getoond en u krijgt de gelegenheid om aanvullende informatie te geven. Dat kunt u op vier verschillende manieren doen:

  1. door deze pagina te bewerken en hier bij de juiste foto de aanvullende gegevens toe te voegen, of
  2. door de bij deze pagina horende overlegpagina te bewerken en daar de aanvullende informatie te geven, dan wel even het fotonummer vermelden, of
  3. door een mailtje te sturen, klik hier: mail
  4. een telefoontje naar Hans of Anneke van Hoek tel. 0493-315191
Vier spoorwerkers die even een pauze nemen. Vlnr.: Cornelis Hendrik Nicolaas (Kees) Raemaekers (1889-1966), NN, NN en ? van der Burgt (Liesselsweg). Wie kan ons helpen aan de ontbrekende namen van deze personen en waar en wanneer is deze foto gemaakt? Foto komt uit de collectie van Joan Raemaekers (kleinzoon van Kees Raemakers, de meest linker persoon op de foto).
Foto 00.008: Deze Trappisten, bekend onder Cisterciënzers, samen met hun familie. Welke namen kunnen ons worden gegeven van de personen die op deze foto staan? Ook willen we graag weten waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Foto 02.451: Deze foto is gemaakt bij het planten van struikjes in het Zandbos. Bij het Beeldarchief ontbreken de namen van de personen en wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Foto 18.865: Deze feeërieke personen hebben allen een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. Ook ontbreekt bij het Beeldarchief bij welke voorstelling deze foto gemaakt is en waar en wanneer. (Foto komt uit de collectie van Arie Crommentuijn-Munsters.)
Foto 29.396: Deze twee zusjes of vriendinnen hebben het heel gezellig met elkaar. Wie zijn ze en waar en wanneer is de foto gemaakt? ( Foto komt uit de collectie van Jan Vermazeren.)
Foto 31.167: Een gezin met 8 kinderen die in de tuin op de foto gaan. Welk gezin is dit en waar en wanneer werd deze foto gemaakt? (Foto komt uit de collectie van familie Carel Verspaij.)
Foto 02.865: Deze grootmoeder poseert met haar kleinkind, gadegeslagen door een waakzame hond. Wie herkent dit drietal en waar en wanneer is deze foto gemaakt? (Foto komt uit de collectie van de Oudheidkamer.
Drie dames in hun zondagse kledij poseren trots voor de fotograaf. Wie kan ons helpen om ons de namen te geven en waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Deze zes mensen zitten lekker warm rond de plattebuiskachel. Wie zijn ze en waar en wanneer is de foto gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Deze mevrouw gaat tijdens haar werk, met de schollek (schort) aan en de naalden in haar bloes, nog even zitten voor de fotograaf. Wie kan ons zeggen wie zij is en waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Retraite in Uden : Deze meisjes hebben allen een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. Bekend is nr. 2 Cato Keunen en nr. 7 Anna Berkers. Bekend zijn in willekeurige volgorde: Cisca Berkers-Verrijt, Mevr. van Bennenbroek (Zeilberg), Anna Koppens, Drika Berkvens en Door Koppens. Wie zijn de anderen? Ook is niet bekend wanner de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Maria Berkers.)
Foto 24.074: Een mooie foto van een dame met haar arm leunend op de rugleuning van een stoel. Wie herkend haar en waar en wanneer is de foto gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Jan en Noortje Heesmans. *Vanaf 2 november reageerden Leo Aarts en namens hem Anny Heesmans, Mieke Willems-van Helmond, Corry Mutsaers-van Helmond en Peter Heesmans (kleinzoon van Allegonda). Ook Joep Mutsaers reageerde en allen gaven zij de volgende informatie: De dame aan de stoel is Allegonda (Goen) Pluijm, oudste dochter van Carel Pluijm (1871-1952) en gehuwd met Petrus Heesmans (1897-1981).
Foto 02.886: Even pauzeren met werken op de akker. Wie neemt hier even pauze en wie komt met de kleine op de arm even kijken en waar en wanneer is deze foto genomen? (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)*Op 17 november 2017 reageerde Sjef van de Mortel en gaf de volgende informatie: Het zijn vlnr.: Petronella Maria (Nella) Mijberg (dochter van Johannes (Janus) Mijberg (1869-1951), gehuwd met Wilhelmus (Goke Willem) van de Mortel (1902-1967), moeder van Jos van de Mortel die informatie gaf), Johannes Antonius (Jan) Mijberg (1899-1961) en Johannes (Janus) Mijberg (1869-1951).
Foto: 02.409: Deze 4 meisje, zussen of vriendinnen, poseren voor de fotograaf. Het beeldarchief weet niet wie ze zijn en waar en wanneer de foto gemaakt is. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.) *Vanaf 13 november 2017 reageerden Jan Rooijackers, Henri Swiggers, Hans Bouwmans en Tonnie van der Heijden-Kusters en gaven de volgende informatie: Deze vier meisjes staan voor het huis van Cornelis Bouwmans (1882-1970), Industrieweg 20. Vlnr.: Anna Maria Odilia (Miet) Martens (dochter van Johannes Martens (1883-1962), moeder van Tonnie van der Heijden-Kusters die informatie gaf), Anna Maria (Miet) Martens (later gehuwd met Johannes Hubert Rooijackers (1908-1978), moeder van Jan Rooijackers die informatie gaf), Odilia Anne Maria (Diel) Martens (zusje van Miet (meest links), dochter van Johannes Martens (1883-1962)) en Petronella (Nel) Bouwmans (dochter van Cornelis Bouwmans (1882-1970), moeder van Henri Swiggers die informatie gaf.
Foto 02.435: Deze negen jongelui hebben het zo te zien heel gezellig op deze kar. Wie kan ons vertellen woe ze zijn en waar en wanneer de foto gemaakt is. Bekend is dat een van hen Tij Werts, kleermaker uit Asten is. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)*Op 15 augustus reageerde Jan Goevaerts uit Liessel en gaf de volgende informatie: Op de kar boven vanaf links: 1e Toon Verhoeven (1903-1987) (later voogd van degene die informatie gaf en 4e zijn zus Antonia Cornelia Verhoeven (1910-1975) (later de moeder van degene die informatie gaf). *Op 9 oktober reageerde Els van den Heuvel-van Bree en vulde aan: Onder 2e Jo Mastbroek (1908-1980) (dochter van Johannes Mastbroek (1872-1948)) en 3e haar verloofde Thomas Werts (1906-1964), (zij emigreerden met hun gezin naar Australië). Foto is van circa 1930.
Foto: 30.855 a: Deze leerlingen van de Sint-Annaschool aan de Visser hebben allen een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. De volgende leerlingen zijn bekend: Vlnr.: in willekeurige volgorde: Antoinet Peijnenburg, Bep Köhnen (1926), Dora Goossens, Marina Wismans, Joke Goossens, Mienje Steeghs, ? Goorts, Lena Keunen, Roos Brouwers, Janske van Rooij, Annie van Beek, Willy van Baars (1926), Jo Martens, Coby Martens, Nelly Hendriks, Riek van Straaten, Cisca van Leijsdonk, Jo Goossens, Anneke van der Heijden, Hanneke Kuunders, Maria van de Mortel, Dina van Moorsel, Miet de Vet, Maria de Clerk, Trees Theelen (1926), Anna van Leuken, Els Gijsbers, Bertha Berkers, ? Verhees, Pauline van Hoek, Nella Brouwers, Tony van den Eijnden, Dora Holten, Cisca Goorts, Nella Rooijakkers, Riek van Hoek, Gusta van den Eijnden, Tina Honings, Agnes Hendriks, Oda van den Eijnden, Mien Engelen, Cato Manders, Grada van Breumel, Wilma Bruggenwirth, Jo van den Eijnden, Pieta Manders (Schutsboom), Dina van de Akker (Liesselseweg), Tina van der Putten (1925-1967) (Bakelseweg), Tina Hurkmans, Mientje van den Broek, Mario Vogels (Schutsboom) en Anna van Bakel (Houtenhoek). Wie zijn deze kinderen. Ook is niet bekend welk schooljaar en welke klas dit is. (Foto komt uit de collectie van Mien Engelen.)