DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!
U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Wie wat waar

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

De werkgroep Beeld en Geluid van heemkundekring H.N. Ouwerling plaatst regelmatig oude foto's (zie hieronder) in het Weekblad voor Deurne onder de rubriek Wie wat waar.

Op donderdagochtend zijn leden, onder regie van de werkgroep Beeld en Geluid, in het heemhuis actief met beeldherkenning. Soms zijn er foto's bij waar niemand iets over weet te zeggen of waarvan de werkgroep nog graag aanvullende informatie wil hebben. Van die foto's wordt hier een selectie getoond en u krijgt de gelegenheid om aanvullende informatie te geven. Dat kunt u op vier verschillende manieren doen:

  1. door deze pagina te bewerken en hier bij de juiste foto de aanvullende gegevens toe te voegen, of
  2. door de bij deze pagina horende overlegpagina te bewerken en daar de aanvullende informatie te geven, dan wel even het fotonummer vermelden, of
  3. door een mailtje te sturen, klik hier: mail
  4. een telefoontje naar Hans of Anneke van Hoek tel. 0493-315191
Foto 15.007: Een meisjesgroep die hoogstwaarschijnlijk een toneelstukje hebben opgevoerd. Bij het Beeldarchief zijn de volgende personen bekend: vlnr. zittend op de grond 3e: Riek Rovers, 2e rij 3e Tina Joosten en achterste rij 2e: Miet Bankers. Wij willen graag ook weten wie de overige personen zijn en waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Wim Verhoeven.)
Foto 14.454: Met nog vers in het geheugen de 100ste geboortedag van Toon Kortooms, een foto van zijn familie. Bekend zijn staande van links: 4e vader Wouter (met hoed), schuin voor hem (met lichte trui) zijn echtgenote en helemaal rechts Toon. De overige familieleden zijn onbekend. (Foto komt uit de collectie Kortooms.)
Foto 30.285: Deze 8 misdienaars staan klaar om in de kerk de H. Mis te dienen. Welke jongens zijn dit, wanneer en waar is deze foto gemaakt? Bekend is Hans Munsters, de 6e persoon van links. (Foto komt uit de collectie van Tilly Kanters.)
Foto 09.146: Vader zit in de zööreg (grote stoel) omringd door waarschijnlijk zijn kinderen. Wie is deze familie, waar en wanneer is deze foto gemaakt? (Foto is een repro van mevrouw Van der Weijst en komt uit de collectie van Ton Hartjens.)
Foto 02.890: Het Beeldarchief wil graag weten welk echtpaar hier wordt getoond en waar en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Foto 19.067: In het Beeldarchief zitten veel foto's van religieuzen. Zo ook deze foto. Onbekend is bij welke orde deze horen, waar en wanneer de foto is gemaakt en wie op deze foto staan afgebeeld? (Foto komt uit de collectie van Franka Janssen.)
Foto 02.368: Deze bruidsfoto met bruidspaar en 3 bruidsmeisjes is gemaakt in een fotostudio. We weten niet welk bruidspaar dit is en waar en waneer de foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Bestand:25.013.jpg
Foto 25.013: Deze groep met volwassenen en kinderen poseren voor een oude schuur. Onbekend is wie ze zijn en waar en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Jan van Deursen.)
Foto 27.457: Deze boerderij is gefotografeerd in de jaren '60 in Deurne. Het beeldarchief wil graag weten waar deze boerderij staat en wie de bewoners waren/zijn. Foto komt uit de collectie van Frans Gloudemans.)
Foto 28.862: Tot 1940 werd er elk jaar in de zomermaanden op een zondagmiddag in de straten van Deurne een zogenaamde kindsheidoptocht gehouden. Deze foto komt uit 1918. Bekend zijn het 1e kind linksvoor en het 4e kind van rechts. Het zijn Erna en Maria van Beek, dochters van burgemeester Van Beek van Deurne. (Foto komt uit de collectie van Jan Casper van Beek.)
Foto 30.677: Kunstenaarskolonie op het eind van de oorlog bij Marie van Houts, een ongetrouwde onderwijzeres die een huisje in de Houtenhoek bewoont. Deze foto is bij de fotoherkenning geweest op 13 oktober 2016. De namen die bekend zijn: Vlnr: Willem Hofhuizen, NN, NN, Marie van Houts, Jean Nies en Harrie Pardoel. Graag zouden wij in het bezit willen komen van alle namen van deze groep. Eén van hen is Peer van den Molengraft. (De foto komt uit de collectie van Michel van den Molengraft).
Foto 02.359: Het Beeldarchief wil graag weten welk echtpaar hier wordt getoond en waar en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Foto 07.656: Deze 2 dames poseren in de fotostudio van Bert van den Broek in Deurne. Onbekend is wie ze zijn en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Anton Vissers.)
Foto 09.894: Deze foto van een dansorkest is gemaakt in december 1967. 2e persoon van links is niet Willy Bijsterveld maar zijn neef, naast hem zangeres Sandra. Meerdere gegevens ontbreken. Graag zouden wij in het bezit komen van de bezetting van dit orkest. (Foto komt uit de collectie van Ton Hartjens.)
Foto 26.564: Gezin met 3 kinderen. Onbekend is wie ze zijn en waar en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie Thea Mansvelders-Vullings.)
Foto 27.463: Werkers in het Zandbos met boswachter Frans van Hoek. Bekend zijn vanaf links: 3e Peer Franssen uit de Sint Jozefparochie, 5e Jan van den Akker en 6e Frans van Hoek. Graag zouden wij aan de namen van de overige personen komen en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Frans Gloudemans.)