DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!
U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Wie wat waar

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

De werkgroep Beeld en Geluid van heemkundekring H.N. Ouwerling plaatst regelmatig oude foto's (zie hieronder) in het Weekblad voor Deurne onder de rubriek Wie wat waar.

Op donderdagochtend zijn leden, onder regie van de werkgroep Beeld en Geluid, in het heemhuis actief met beeldherkenning. Soms zijn er foto's bij waar niemand iets over weet te zeggen of waarvan de werkgroep nog graag aanvullende informatie wil hebben. Van die foto's wordt hier een selectie getoond en u krijgt de gelegenheid om aanvullende informatie te geven. Dat kunt u op vier verschillende manieren doen:

  1. door deze pagina te bewerken en hier bij de juiste foto de aanvullende gegevens toe te voegen, of
  2. door de bij deze pagina horende overlegpagina te bewerken en daar de aanvullende informatie te geven, dan wel even het fotonummer vermelden, of
  3. door een mailtje te sturen, klik hier: mail
  4. een telefoontje naar Hans of Anneke van Hoek tel. 0493-315191
Foto 02.394: Stropakkenpers van de Boerenbond Deure. Welke personen zijn hier aan het werk en wanneer is de foto gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer).
Foto 02.867: Dit jonge gezin met hun twee kinderen poseren voor hun huis. Wij willen graag weten wie zij zijn en waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer).
Foto 02.876: Moeder met dochter of grootmoeder met kleindochter. Wie kan ons laten weten wie ze zijn en waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer).
Foto 02.888: Vijf jongelui waarvan de drie jongens links op een "stoomfiets" (motorfiets) zitten. Wie zijn deze jongens en waar en wanneer is de foto gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer).
Foto 10.163: Echtpaar op leeftijd. Wie kent deze oma en opa en waar en wanneer is de foto gemaakt. (Foto kom uit de collectie van Ton Hartjens).
Foto 02.363: Dit gezin met 11 kinderen poseert voor hun woning. Bij het Beeldarchief zijn geen namen bekend, ook niet waar deze foto is gemaakt en wanneer. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer).
Foto 02.367: Deze familie met grootouders, kinderen en kleinkinderen zitten voor hun huis. Wij van het Beeldarchief weten niet wie deze mensen zijn en ook niet waar en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer).
Foto 09.908: Dit echtpaar op leeftijd poseert in hun huis voor de fotograaf. Waarschijnlijk voor een 40 of 50-jarig huwelijk. Wie zijn zij en wanneer is deze foto gemaakt. (Foto is een repro van 't Klooster in Liessel uit de collectie van Ton Hartjens.)
Foto 18.764: Examen van een melkcursus. Onbekend zijn degenen die examen hebben gedaan. Ook het jaar en lokatie is onbekend. Bekend zijn de 6e persoon op de 1e rij: Siena van Mierlo en de meest rechtse persoon op de laatste rij: Driek Kuunders van de Griendtsveenseweg. (Foto komt uit de collectie van Ties Vinken).
Foto 02.395: Personen bij een stoommachine bij Toon van Deursen op de Vloeieindseweg. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer).
Foto 02.346: Deze trotse moeder poseert met haar 2 zonen voor de fotograaf. Graag wil het Beeldarchief weten wie deze mensen zijn en wanneer de foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Foto 02.366: Het gezin van Lambertus van Houts (1897-1984) en Petronella Maria Seijkens (1901-1980) met hun 13 kinderen. Het gezin woonde onder andere aan de Spekrijtseweg (nu bekend als Kouterdreef) in Deurne. Vader was avontuurlijk van aard en emigreerde met zijn gezin naar Brazilië en woonde daar 15 jaar lang. Door de ziekte van de moeder keerde het gezin naar Deurne terug. De ouders zijn bekend. Van de 13 kinderen ontbreken bij ons de namen. Graag willen wij deze weten en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Foto 27.284: Tot 1940 werd er elk jaar in de zomermaanden in de straten van Deurne op een zondagmiddag een zogenaamde kindsheidoptocht gehouden. Op deze foto staan kinderen die Sint Petrus uitbeelden. Graag willen wij weten wie er op deze foto staan en waar en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van familie Sigmans-van Kempen).*Op 5 mei reageerde Gemmy Sigmans-van Kempen en gaf de volgende informatie: Staande 2e en 3e van links zijn Rie Reijnders (latere echtgenote van Hub van Doorne en An Reijnders (Petrus) (moeder van Gemmy die de informatie gaf). Beiden zijn dochters van Petrus Hubertus Reijnders (1871-1947).
Foto 02.889: Een verliefd en misschien al verloofd stelletje. Het Beeldarchief is erg benieuwd wie deze mensen zijn. Waar en wanneer is deze foto gemaakt? (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)*Vanaf 1 juni reageerden Truus van Kessel-Aarts en Jan Lammers en gaven de volgende informatie: Het zijn Willem (Wilhelmus Johannes (1909-2002)) en Lien (Engelina Willebrorda (1908-1987) Lammers, kinderen van Johannes Lammers (1867-1952) en allegonda Maria Nooijen (1872-1956). Zij woonden op Grote Bottel 8. Willem en Lien waren de oom en tante van Jan, die de informatie gaf.
Foto 29.935: Een groep dames en een klein meisje zijn allen in het wit gekleed voor een bijzondere gebeurtenis. Bij het Beeldarchief is niet bekend wie deze dames zijn en waarvoor ze allen zo zijn gekleed. Ook is niet bekend waar en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto kom uit de collectie van Cis Goossen-de Vet).