DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Wie wat waar

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

De werkgroep Beeld en Geluid van heemkundekring H.N. Ouwerling plaatst regelmatig oude foto's (zie hieronder) in het Weekblad voor Deurne onder de rubriek Wie wat waar.

Op donderdagochtend zijn leden, onder regie van de werkgroep Beeld en Geluid, in het heemhuis actief met beeldherkenning. Soms zijn er foto's bij waar niemand iets over weet te zeggen of waarvan de werkgroep nog graag aanvullende informatie wil hebben. Van die foto's wordt hier een selectie getoond en u krijgt de gelegenheid om aanvullende informatie te geven. Dat kunt u op vier verschillende manieren doen:

  1. door deze pagina te bewerken en hier bij de juiste foto de aanvullende gegevens toe te voegen, of
  2. door de bij deze pagina horende overlegpagina te bewerken en daar de aanvullende informatie te geven, dan wel even het fotonummer vermelden, of
  3. door een mailtje te sturen, klik hier: mail
  4. een telefoontje naar Hans of Anneke van Hoek tel. 0493-315191
Foto 01.515: Helenaveen, ouders in vergadering met dhr. Stuiver, hoofd van de Protestantse school Helenaveen . Wie zijn de ouders die in gesprek zijn met dhr. Stuiver? Wanneer is deze foto gemaakt? (Foto komt uit de collectie van de gemeente Deurne.)
Foto 02.345: Deze trotse moeder met haar twee zonen poseren voor de fotograaf. Welke familie is dit en waar en wanneer is deze foto gemaakt? (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Foto 09.632: Een klas van de R.-K. Technische School Deurne, september 1960. Namen die bekend zijn: Toon van Dijk, Piet Pluim, Anthony Kuypers en Theo de Wit. Wie zijn de andere jongens die op deze foto staan? (Foto komt uit de collectie van Lambert Göertz.)
Foto 31.325: Dit gezin met zes kinderen staan en zitten allen klaar tot de fotograaf de foto heeft genomen. Bij het Beeldarchief is niet bekend welke familie dit is en waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Miet van Deursen-Kuijten.)
Foto 02.382: Het middelpunt op deze foto is de dochter die afscheid neemt van haar familie om in te treden als zuster. Welke familie staat hier op de foto en wanneer is tante zuster vertrokken? Alle personenen hebben allen een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Foto 02.394: Stropakkenpers van de Boerenbond Deure. Welke personen zijn hier aan het werk en wanneer is de foto gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer).
Foto 00.008: Deze Trappisten, bekend onder Cisterciënzers, samen met hun familie. Welke namen kunnen ons worden gegeven van de personen die op deze foto staan? Ook willen we graag weten waar en wanneer de foto is gemaakt. [(Foto komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)*Vanaf 2 april 2018 reageerde Hilke van den Heuvel en schreef dat haar oma, Mien van den Heuvel-Aldenzee [1], alle namen wist van deze foto. Deze familie van den Heuvel is afkomstig van Beek en Donk. Een gezinslid, beter bekend als Harrie van den Heuvel 't Vrémölleke, is via Deurne naar Vlierden verhuisd. Hij staat ook op de foto met zijn echtgenote en drie kinderen. De geestelijken waren broers van hem. Namen komen nog. Vlnr.: *1e rij: ? Merkx, kind Merkx, Lucia van den Heuvel, Gerardus van den Heuvel (ome Frater), Lourentius van den Heuvel, (ome Pater Trappist), Isidorus van den Heuvel (Trappist), Hannes van den Heuvel met dochtertje Adriana. *2e rij: kinderen van Hannes van den Heuvel: Tonnie van den Heuvel en Henk van den Heuvel. *3e rij: Albert van den Heuvel (Lieshout), Dien van den Heuvel-Bouw, Antoon van den Heuvel, Jans van den Heuvel-Smits, Piet van den Heuvel, Johan van den Heuvel en Catharina van den Heuvel-de Jong (echtgenote van Hannes van den Heuvel)
.
Foto 02.451: Deze foto is gemaakt bij het planten van struikjes in het Zandbos. Bij het Beeldarchief ontbreken de namen van de personen en wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Foto 18.865: Deze feeërieke personen hebben allen een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. Ook ontbreekt bij het Beeldarchief bij welke voorstelling deze foto gemaakt is en waar en wanneer. (Foto komt uit de collectie van Arie Crommentuijn-Munsters.)
Foto 29.396: Deze twee zusjes of vriendinnen hebben het heel gezellig met elkaar. Wie zijn ze en waar en wanneer is de foto gemaakt? (Foto komt uit de collectie van Jan Vermazeren.)
Foto 31.167: Een gezin met 8 kinderen die in de tuin op de foto gaan. Welk gezin is dit en waar en wanneer werd deze foto gemaakt? (Foto komt uit de collectie van familie Carel Verspaij.)
Foto 02.865: Deze grootmoeder poseert met haar kleinkind, gadegeslagen door een waakzame hond. Wie herkent dit drietal en waar en wanneer is deze foto gemaakt? (Foto komt uit de collectie van de Oudheidkamer.
Foto 02.445:Een voetbalteam viert een overwinning. Zij gaan op een platte wagen triomfantelijk door de straten. Tegen de wagen staat met bloemen HULDE. Wie herkent deze mensen en waar en wanneer is deze foto gemaakt? Links voerman Hannes van Kessel. (Foto komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Drie dames in hun zondagse kledij poseren trots voor de fotograaf. Wie kan ons helpen om ons de namen te geven en waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Deze zes mensen zitten lekker warm rond de plattebuiskachel. Wie zijn ze en waar en wanneer is de foto gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.*Op 1 februari 2018 reageerde Miet Manders-van de Mortel en gaf de volgende informatie: De twee rechter personen tegen de achterwand zijn het echtpaar Hendrica (Drieka) Kuunders (1897-1972) en Wilhelmus (Willem) Manders (1895-1970).
Deze mevrouw gaat tijdens haar werk, met de schollek (schort) aan en de naalden in haar bloes, nog even zitten voor de fotograaf. Wie kan ons zeggen wie zij is en waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)*Op 12 januari 2018 reageerde Clara Nabuurs-Jacobs, Belgeren 33 en dacht dat het mevrouw Hikspoors was van hoeve de Beersdonk aan de Baarschotseweg 16, zij droeg altijd een sjaaltje, zo ook op deze foto.
Retraite in Uden : Deze meisjes hebben allen een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. Bekend zijn in willekeurige volgorde: Cisca Berkers-Verrijt, Mevr. van Bennenbroek (Zeilberg) en Drika Berkvens. Wie zijn de anderen? Ook is niet bekend wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Maria Berkers.) Vanaf 15 februari 2017 reageerde Zus Jacobs Koppens en gaf de volgende informatie:1. Bet van de Heuvel-Munsters [2], 2. Toke Keunen [3], 7. Anna Berkers [4], 16. Cisca Manders-Jacobs, 22. Hanne Verbaarschot [5], 41. Door Koppensen 43. Anna Koppens [6].
Bronnen, noten en/of referenties