RCC RaboPZ1.JPG
Rabobank Clubkas Campagne 6 t/m 30 april 2017.
Stem op Heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne voor het opknappen en overkappen van onze beugelbaan!
En… kom eens beugelen.

Wie wat waar

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

De werkgroep Beeld en Geluid van heemkundekring H.N. Ouwerling plaatst regelmatig oude foto's (zie hieronder) in het Weekblad voor Deurne onder de rubriek Wie wat waar.

Op donderdagochtend zijn leden, onder regie van de werkgroep Beeld en Geluid, in het heemhuis actief met beeldherkenning. Soms zijn er foto's bij waar niemand iets over weet te zeggen of waarvan de werkgroep nog graag aanvullende informatie wil hebben. Van die foto's wordt hier een selectie getoond en u krijgt de gelegenheid om aanvullende informatie te geven. Dat kunt u op vier verschillende manieren doen:

  1. door deze pagina te bewerken en hier bij de juiste foto de aanvullende gegevens toe te voegen, of
  2. door de bij deze pagina horende overlegpagina te bewerken en daar de aanvullende informatie te geven, dan wel even het fotonummer vermelden, of
  3. door een mailtje te sturen, klik hier: mail
  4. een telefoontje naar Hans of Anneke van Hoek tel. 0493-315191
Foto 02.363: Dit gezin met 11 kinderen poseert voor hun woning. Bij het Beeldarchief zijn geen namen bekend, ook niet waar deze foto is gemaakt en wanneer. (Foto komt uit de collectie van de Oudheidkamer).
Foto 02.367: Deze familie met grootouders, kinderen en kleinkinderen zitten voor hun huis. Wij van het Beeldarchief weten niet wie deze mensen zijn en ook niet waar en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van de Oudheidkamer).
Foto 09.908: Dit echtpaar op leeftijd poseert in hun huis voor de fotograaf. Waarschijnlijk voor een 40 of 50-jarig huwelijk. Wie zijn zij en wanneer is deze foto gemaakt. (Foto is een repro van 't Klooster in Liessel uit de collectie van Ton Hartjens.)
Foto 18.764: Examen van een melkcursus. Onbekend zijn degenen die examen hebben gedaan. Ook het jaar en lokatie is onbekend. Bekend zijn de 6e persoon op de 1e rij: Siena van Mierlo en de meest rechtse persoon op de laatste rij: Driek Kuunders van de Griendtsveenseweg. (Foto komt uit de collectie van Ties Vinken).
Foto 02.395: Personen bij een stoommachine bij Toon van Deursen op de Vloeieindseweg. (Foto kom uit de collectie van de Oudheidkamer)
Foto 02.346: Deze trotse moeder poseert met haar 2 zonen voor de fotograaf. Graag wil het Beeldarchief weten wie deze mensen zijn en wanneer de foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Foto 02.366: Het gezin van Lambertus van Houts (1897-1984) en Petronella Maria Seijkens (1901-1980) met hun 13 kinderen. Het gezin woonde onder andere aan de Spekrijtseweg (nu bekend als Kouterdreef) in Deurne. Vader was avontuurlijk van aard en emigreerde met zijn gezin naar Brazilië en woonde daar 15 jaar lang. Door de ziekte van de moeder keerde het gezin naar Deurne terug. De ouders zijn bekend. Van de 13 kinderen ontbreken bij ons de namen. Graag willen wij deze weten en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Foto 27.284: Tot 1940 werd er elk jaar in de zomermaanden in de straten van Deurne op een zondagmiddag een zogenaamde kindsheidoptocht gehouden. Op deze foto staan kinderen die Sint Petrus uitbeelden. Graag willen wij weten wie er op deze foto staan en waar en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van familie Sigmans-van Kempen).
Foto 02.889: Een verliefd en misschien al verloofd stelletje. Het Beeldarchief is erg benieuwd wie deze mensen zijn. Waar en wanneer is deze foto gemaakt? (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Foto 29.935: Een groep dames en een klein meisje zijn allen in het wit gekleed voor een bijzondere gebeurtenis. Bij het Beeldarchief is niet bekend wie deze dames zijn en waarvoor ze allen zo zijn gekleed. Ook is niet bekend waar en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto kom uit de collectie van Cis Goossen-de Vet).
--------------------------------------
Foto 15.007: Een meisjesgroep die hoogstwaarschijnlijk een toneelstukje hebben opgevoerd. Bij het Beeldarchief zijn de volgende personen bekend: vlnr. zittend op de grond 3e: Riek Rovers, 2e rij 3e Tina Joosten en achterste rij 2e: Miet Bankers. Wij willen graag ook weten wie de overige personen zijn en waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Wim Verhoeven.)
Foto 14.454: Met nog vers in het geheugen de 100ste geboortedag van Toon Kortooms, een foto van zijn familie. Bekend zijn staande van links: 4e vader Wouter (met hoed), schuin voor hem (met lichte trui) zijn echtgenote en helemaal rechts Toon. De overige familieleden zijn onbekend. (Foto komt uit de collectie Kortooms.)
Foto 30.285: Deze 8 misdienaars staan klaar om in de kerk de H. Mis te dienen. Welke jongens zijn dit, wanneer en waar is deze foto gemaakt? Bekend is Hans Munsters, de 6e persoon van links. (Foto komt uit de collectie van Tilly Kanters.)
Foto 09.146: Vader zit in de zööreg (grote stoel) omringd door waarschijnlijk zijn kinderen. Wie is deze familie, waar en wanneer is deze foto gemaakt? (Foto is een repro van mevrouw Van der Weijst en komt uit de collectie van Ton Hartjens.)
Foto 02.890: Het Beeldarchief wil graag weten welk echtpaar hier wordt getoond en waar en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.) *Op 16 maart 2017 reageerde Jan Rooijakkers en gaf de volgende informatie: Het is geen echtpaar maar zijn vader: Johannes Hubert Rooijackers (1908-1978) met zijn zus Miet uit Deurne. Ook Zus Jacobs-Koppens reageerde en bevestigde dat het broer en zus Rooijakkers zijn.