DeurneWiki een encyclopedie over, voor en door Deurne(naren)!
U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Wie wat waar

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

De werkgroep Beeld en Geluid van heemkundekring H.N. Ouwerling plaatst regelmatig oude foto's (zie hieronder) in het Weekblad voor Deurne onder de rubriek Wie wat waar.

Op donderdagochtend zijn leden, onder regie van de werkgroep Beeld en Geluid, in het heemhuis actief met beeldherkenning. Soms zijn er foto's bij waar niemand iets over weet te zeggen of waarvan de werkgroep nog graag aanvullende informatie wil hebben. Van die foto's wordt hier een selectie getoond en u krijgt de gelegenheid om aanvullende informatie te geven. Dat kunt u op vier verschillende manieren doen:

  1. door deze pagina te bewerken en hier bij de juiste foto de aanvullende gegevens toe te voegen, of
  2. door de bij deze pagina horende overlegpagina te bewerken en daar de aanvullende informatie te geven, dan wel even het fotonummer vermelden, of
  3. door een mailtje te sturen, klik hier: mail
  4. een telefoontje naar Hans of Anneke van Hoek tel. 0493-315191
Drie dames in hun zondagse kledij poseren trots voor de fotograaf. Wie kan ons helpen om ons de namen te geven en waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Deze zes mensen zitten lekker warm rond de plattebuiskachel. Wie zijn ze en waar en wanneer is de foto gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Deze mevrouw gaat tijdens haar werk, met de schollek (schort) aan en de naalden in haar bloes, nog even zitten voor de fotograaf. Wie kan ons zeggen wie zij is en waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Retraite in Uden : Deze meisjes hebben allen een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. Bekend is nr. 2 Cato Keunen en nr. 7 Anna Berkers. Bekend zijn in willekeurige volgorde: Cisca Berkers-Verrijt, Mevr. van Bennenbroek (Zeilberg), Anna Koppens, Drika Berkvens en Door Koppens. Wie zijn de anderen? Ook is niet bekend wanner de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Maria Berkers.)
Dit kinderrijke gezin van Johannes Claassen (1894-1959) met maar liefs 14 kinderen poseert voor de fotograaf. Bij het Beeldarchief ontbreekt de namen van de kinderen en waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van LHE)
Foto 24.074: Een mooie foto van een dame met haar arm leunend op de rugleuning van een stoel. Wie herkend haar en waar en wanneer is de foto gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Jan en Noortje Heesmans.
Foto 02.886: Even pauzeren met werken op de akker. Wie neemt hier even pauze en wie komt met de kleine op de arm even kijken en waar en wanneer is deze foto genomen? (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Foto: 02.409: Deze 4 meisje, zussen of vriendinnen, poseren voor de fotogtraaf. Het beeldarchief weet niet wie ze zijn en waar en wanneer de foto gemaakt is. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Foto 02.435: Deze negen jongelui hebben het zo te zien heel gezellig op deze kar. Wie kan ons vertellen woe ze zijn en waar en wanneer de foto gemaakt is. Bekend is dat een van hen Tij Werts, kleermaker uit Asten is. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)*Op 15 augustus reageerde Jan Goevaerts uit Liessel en gaf de volgende informatie: Op de kar boven vanaf links: 1e Toon Verhoeven (1903-1987) (later voogd van degene die informatie gaf en 4e zijn zus Antonia Cornelia Verhoeven (1910-1975) (later de moeder van degene die informatie gaf). *Op 9 oktober reageerde Els van den Heuvel-van Bree en vulde aan: Onder 2e Jo Mastbroek (1908-1980) (dochter van Johannes Mastbroek (1872-1948)) en 3e haar verloofde Thomas Werts (1906-1964), (zij emigreerde met hun gezin naar Australië). Foto is van circa 1930.
Foto: 02.892: Het Beeldarchief zou graag weten wie dit echtpaar op leeftijd is en waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Foto: 30.855 a: Deze leerlingen van de Sint-Annaschool aan de Visser hebben allen een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. De volgende leerlingen zijn bekend: Vlnr.: in willekeurige volgorde: Antoinet Peijnenburg, Bep Köhnen (1926), Dora Goossens, Marina Wismans, Joke Goossens, Mienje Steeghs, ? Goorts, Lena Keunen, Roos Brouwers, Janske van Rooij, Annie van Beek, Willy van Baars (1926), Jo Martens, Coby Martens, Nelly Hendriks, Riek van Straaten, Cisca van Leijsdonk, Jo Goossens, Anneke van der Heijden, Hanneke Kuunders, Maria van de Mortel, Dina van Moorsel, Miet de Vet, Maria de Clerk, Trees Theelen (1926), Anna van Leuken, Els Gijsbers, Bertha Berkers, ? Verhees, Pauline van Hoek, Nella Brouwers, Tony van den Eijnden, Dora Holten, Cisca Goorts, Nella Rooijakkers, Riek van Hoek, Gusta van den Eijnden, Tina Honings, Agnes Hendriks, Oda van den Eijnden, Mien Engelen, Cato Manders, Grada van Breumel, Wilma Bruggenwirth, Jo van den Eijnden, Pieta Manders (Schutsboom), Dina van de Akker (Liesselseweg), Tina van der Putten (1925-1967) (Bakelseweg), Tina Hurkmans, Mientje van den Broek, Mario Vogels (Schutsboom) en Anna van Bakel (Houtenhoek). Wie zijn deze kinderen. Ook is niet bekend welk schooljaar en welke klas dit is. (Foto komt uit de collectie van Mien Engelen.)
Foto 02.867: Dit jonge gezin met hun twee kinderen poseren voor hun huis. Wij willen graag weten wie zij zijn en waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer).
Foto 02.876: Moeder met dochter of grootmoeder met kleindochter. Wie kan ons laten weten wie ze zijn en waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer)*Op 4 september 2017 reageerden Els van den Heuvel-van Bree en Piet van Bree en gaven de volgende informatie: Dit zijn Gijsberta de Vos (1874-1960) (dochter van Hendricus de Vos (1824-1898), huwde met Johannes Mastbroek (1872-1948)), met haar oudste dochter Hendrika Maria (Drieka) Mastbroek (1906-1957) (zij huwde met Martinus Johannes van Bree (1907-1979)). Foto uit 1937 voor het ouderlijk huis aan de Vlierdenseweg 98.
Foto 02.888: Vijf jongelui waarvan de drie jongens links op een "stoomfiets" (motorfiets) zitten. Wie zijn deze jongens en waar en wanneer is de foto gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer).
Foto 10.163: Echtpaar op leeftijd. Wie kent deze oma en opa en waar en wanneer is de foto gemaakt. (Foto kom uit de collectie van Ton Hartjens). Vanaf 28 september reageerden mevr. Annie Maas, mevr. Clasina de Vries-Spang, Zus Jacobs-Koppens, Harrie,Evers, Francien Eevers en Eevert van Kampen en gaven de volgend informatie Dit is het echtpaar Johannes Spang (1903-1984) en Petronella Docters van Leeuwen (1897-1970). Foto is genomen in 1965 bij de doop van een kleinkind.
Foto 25.128: Werklui met spanzagen (bosduvels) en houtvoorraad. Het Beeldarchief wil graag weten wie deze mensen zijn en waar en wanneer de foto gemaakt is. Bekend zijn staand vanaf links: 3e Albert van Bakel, 6e Ties van Ansem, 8e ? Hezemans en 10e Graard van Kessel. (Foto komt uit de collectie van mw. Van Ansem-van de Ven)