U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Wilt u informatie vragen of geven over DeurneWiki? Iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur vrije inloop in het heemhuis.
DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo ClubSupport op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

2 visies 1 beeld

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
2 visies 1 beeld
2 visies 1 beeld 1 LR.jpg
Auteur Bert Bijnen, W.A.M. van Heugten, Helma Michielsen en Rennie van Windt
Illustrator Hein van Bakel, Marius van Deursen, Joop van de Einden en Wim Manders
Onderwerp poëzie, fotografie
Uitgever fotoclub Optika en Literair Café Deurne
Uitgegeven 1990
Medium bundel
Pagina's 33
Oplage 250 stuks
Locatie hkk 02.E.17
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

2 visies 1 beeld is de titel van een met foto's geïllustreerde dichtbundel. Onder deze naam werd ook op een drietal plaatsen een tentoonstelling gehouden.


De bundel en tentoonstelling was een van de resultaten van een samenwerkingsverband tussen de Deurnese fotoclub Optika en het Literair Café Deurne. Eerder was in dat kader in 1986 het project Poëzie en Fotografie en in 1987 de kalender Richten op gedichten gerealiseerd.

In een oplage van 250 stuks verscheen in het najaar van 1990 de 33 bladzijden tellende dichtbundel. Vier Deurnese dichters Bert Bijnen, W.A.M. van Heugten, Helma Michielsen en Rennie van Windt schreven gedichten bij foto's van de vier Deurnese fotografen Hein van Bakel, Marius van Deursen, Joop van de Einden en Wim Manders. Bij elk van de foto's werd door twee dichters een visie gegeven.

In de bundel zijn onder meer foto's opgenomen van het interieur van het vroegere winkelcentrum De Martinet, de eenvormige huizenrij aan de Lindenlaan en de koepel van de Frans Hoebenshal.

De bundel verscheen in een oplage van 250 stuks, werd gedrukt en vormgegeven door Welzijnsdrukkerij Deurne en het zetwerk was van Mart Fransen.

De tentoonstelling 2 visies 1 beeld vond op de volgende locaties plaats: