U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Aannemersbedrijf Hanssen

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Aannemersbedrijf Hanssen in Liessel werd begonnen door Gerardus Hubertus Hanssen (1888-1969). Hij had vanaf 1919 zijn werkplaats aan de Hoofdstraat 42. Tot 1967 was het adres Schoolstraat 16, tot 1955 was het Schoolstraat L.44 en daarvoor F.74.

Op zijn rekeningen stond als logo vermeld: Bouw- en meubelwerken; Rad- en schrijnwerkerij.

Zijn zoon Hub nam in 1949 het aannemersbedrijf over van zijn vader, in verband met diens gezondheid. Om die reden mocht Hub vroegtijdig zijn militaire dienst op vliegveld Ypenburg bij de Luchtmacht (als brandweerman) verlaten.

Tot 1970 zijn wisselende aantallen, tussen 5 en 10, timmerlieden en metselaars in dienst geweest. De opdrachten waren vooral de particuliere huizenbouw en stallenbouw bij boeren. Het grootste bouwwerk was in 1962 de nieuwe Boerenleenbank Liessel op adres Hoofdstraat 23.

Het aannemersbedrijf werd beëindigd in 1970. In die tijd kregen de kleine aannemersbedrijven het moeilijk door de opkomst van de grote bouwbedrijven. Ze konden daarmee niet concurreren. Het bedrijf stond toen bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder de naam Hub. Hanssen Aannemersbedrijf.

Rekeningen van het Aannemersbedrijf Hanssen (klik op de foto voor meer informatie):