U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Annelie Brinkhof

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Annelie Brinkhof
31.586.jpg

Foto: collectie Bert Beulens.
Persoonsinformatie
Volledige naam Annelie Brinkhof
Roepnaam Annelie
Geboorteplaats Stoutenburg
Geboortedatum 1965
Beroep(en) zangeres

Annelie Brinkhof is sopraanzangeres in het Groot Omroepkoor en zong rollen in verschillende operagezelschappen.


Annelie, een dochter van Johannes Adrianus Maria (Jan) Brinkhof en kleuterleidster Theodora Maria Jacoba (Thea), Rodts, en een kleindochter van meester Rodts en Francisca Cornelia Coppus (1907-2007) in Zeilberg. Ze begon haar studie zang aan het Utrechts Conservatorium. Ze vervolgde deze studie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hier studeerde ze in 1996 af als uitvoerend musicus. Daarna volgde ze twee jaar een opleiding aan het Internationaal Opera Centrum Nederland.

Op het conservatorium kreeg Annelie les van Eugenie Ditewig en Udo Reinemann. Nadien kreeg ze onderricht van James McCray. Ze werkte ook samen met repetitor Hans Schellevis. Op het Arleen Auger Concours won Annelie de eerste prijs. Haar huidige coach sinds 2005 is Amand Hekkers.

Van 1993 tot 2006 zong ze rollen in verschillende operagezelschappen. Ook zong ze hoofdrollen bij de Hoofdstadoperette. Als soliste trad ze op met verschillende orkesten. Verder werkte ze samen met de ensembles Gli Innamorati, Musica ad Rhenum en Insomnio. Ze verleende haar medewerking aan festivals en een seizoen lang was ze werkzaam bij Joop van den Ende in de musical The Sound of Music. Daarnaast trad ze veelvuldig op in oratoria. Daarnaast werkte ze mee aan de cd-opname Scylla van Paul Bruinen. Ook zong ze voor soundtracks bij films en dansvoorstellingen met componist Han Otten. Sinds 2006 zingt Annelie bij het Groot Omroepkoor. Daarnaast maakt ze deel uit van het Trio La Dunga en het Keltische Trio Poitin.

Annelie treedt in Deurne ook met enige regelmaat op, onder andere bij de Muziekcyclus in de Willibrorduskerk en de Royal Music Night

In haar vrije tijd rijdt ze paard, ze houdt van western rijden en vrijheidsdressuur. Daarnaast doet ze aan zeezeilen op een catamaran.