U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Antonetta Adams (1916-2002)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zuster Hendrina
Persoonsinformatie
Volledige naam Antonetta Adams
Roepnaam Zuster Hendrina
Geboorteplaats Udenhout
Geboortedatum 23 maart 1916
Overl.plaats Schijndel
Overl.datum 19 januari 2002
Beroep(en) zuster, lerares
Bidprentje NBA

Antonetta Adams (1916-2002) had de kloosternaam zuster Hendrina en woonde en werkte enige tijd in het Sint-Jozefklooster (Sint-Jozefparochie) in Deurne.


Antonetta was een dochter van Hendrikus Adams (Tilburg 1874-1944 Berkel Enschot) en Wilhelmina Smetsers (Oirschot 1875-1953 Berkel Enschot). Ze had naast haar tweelingbroer nog twee broers en twee zussen.

Ze trad op 3 februari 1937 in bij de Zusters van het H.Hart te Moerdijk. Ze legde in 1938 haar eerste tijdelijke gelofte af, op 15 augustus 1941 gevolgd door haar eeuwige gelofte.

Ze behaalde diverse aktes en diploma’s op het gebied van handwerken en gaf les in naaldvakken op basisscholen, VGLO en ULO in Deurne, Dalfsen, Wormer, Noord Scharwoude, Hazerswoude, Veldhoven en Rosmalen.

Ze was voor de leerlingen een vriendelijke, gemoedelijke en geliefde zuster. Maar voor zichzelf was haar taak een opgave. Ze had een chronische hoofdpijn, waardoor ze na haar onderwijstaak zo was uitgeput, dat zij maar zelden kon deelnemen aan de kloostercommuniteit.

Na haar pensionering bleef ze in Rosmalen wonen. Ze overleed op 19 januari 2002 in Huize St.-Barbara in Schijndel en is in Rosmalen begraven.

Zie ook het overzicht van de Zusters van het Heilig Hart die in Deurne hebben gewoond.

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]

  • Stichting Heemcentrum ’t Schoor Udenhout Biezenmortel.
  • Internet.