U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Antonius Loduvicus Henricus Josephus Slegers (1939-1997)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Cor S (overleg | bijdragen) op 11 apr 2017 om 18:28
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ton Slegers
Ton-Slegers .jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Antonius Loduvicus Henricus Josephus Slegers
Roepnaam Ton
Geboorteplaats Helmond
Geboortedatum 16 maart 1939
Overl.plaats Liessel
Overl.datum 23 oktober 1997
Partner(s) Treesje Rooijakkers
Beroep(en) bankmedewerker, filiaalbeheerder

Antonius Loduvicus Henricus Josephus (Ton) Slegers, filiaalbeheerder van de Rabobank in Liessel, werd op Koninginnedag 1997 op 58-jarige leeftijd gedecoreerd met het ereteken Ridder in de zesde graad van Oranje-Nassau.


Binnen de bank was hij tevens actief als bestuurslid van de vereniging van Rabobankdirecteuren Kring Peelland, als lid van de Technische Overlegcommissie en als voorzitter en secretaris/penningmeester van de publiciteitscommissie.

Ook voor de plaatselijke gemeenschap zette Slegers zich jarenlang in. Zo was hij sinds de oprichting in 1969 bestuurslid en vanaf 1983 voorzitter van bejaardentehuis De Nieuwe Erve.

Ook was hij vele jaren adviseur van volleybalvereniging Livoc. Daarnaast was hij betrokken bij de oprichting van de dorpsraad Liessel en had hij zitting in de ouderraad van de basisschool aldaar.

Hij was vice-voorzitter en commissaris van harmonie Sint-Cecilia.

Hij was voorzitter van de Stichting Liessel Promotion en mede-oprichter en secretaris van 1991 tot zijn overlijden in 1997 van de Stichting Herdenkingsmonument Liessel.

Hij was coach van het elftal C-1 van de Deurnese Hockeyclub en maakte van 1990 tot 1995 deel uit van het Deurne's Industrieel Contact.