Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Blijf ons steunen door lid of vriend te worden.
Tot 1 september is het heemhuis gesloten

Artgroup Upstairs

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Artgroup Upstairs maakt zich klaar voor een schilderssessie op het Zand in 2002 . Foto - collectie LHE - Harrie Martens

Artgroup Upstairs ontstond rond het jaar 2000 uit een aantal cursusgroepen die onder leiding van Harrie Martens uit Liessel tekenden en schilderden. De cursisten kwamen uit de hele Peelregio.


Aanvankelijk werd er gewerkt op de zolderruimte van gemeenschapshuis De Kastanje te Liessel. Jaarlijks werd er door de groep een tentoonstelling georganiseerd in De Kastanje.

Vanaf 2003 was de zolderruimte van de Monseigneur Berkvensstraat 2a in gebruik, omdat de opslag van materialen in De Kastanje niet goed mogelijk bleek. De nieuwe locatie, hoewel kleiner, had ook voordelen. Het aantal groepen kon groeien en een ruimere spreiding in werktijden werd mogelijk.

Bij mooi weer werden er ook teken- en schildersessies op locatie in de openlucht in de regio gehouden. Behalve in de regio werd er onder andere ook in Zuid-Limburg op diverse plaatsen geschilderd.

In 2010 eindigde de schildersgroep om gezondheidsredenen van de coördinator. De leden zochten andere samenwerkingsmogelijkheden op in de regio en Upstairs werd opgeheven.