DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker, en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem (t/m 26 september) bij de Rabo Club Support op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Bakkerij Schellens

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Fien Verrijt (overleg | bijdragen) op 29 mrt 2023 om 11:18
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bakkerij Schellens in Vlierden
Het pand van Bakkerij Schellens in 2005

Bakkerij Schellens ontstond in 1960 door de overname van bakkerij Cuijpers door de Westerhovense bakker Hendricus Nicolaas (Harry) Schellens (1902-1989)


Na enkele jaren als onderwijzer werkzaam te zijn geweest dreef Harry met enkele broers in Westerhoven een beschuit- en broodbakkerij. In 1960 vestigde hij zich op 57-jarige leeftijd als zelfstandig bakker aan de Pastoriestraat 1 in Vlierden door bakkerij Cuijpers over te nemen. Bakker Hendrikus Cuijpers (1886-1970) bleef daarna nog zeven jaar in de bakkerij van Schellens werkzaam.

In 1970 nam de jongste zoon Piet Hein Schellens de zaak van zijn vader over. Enige jaren later startte hij een filiaal op een mooie locatie in winkelcentrum De Martinet. Op woensdag 20 september 2006 verhuisde hij dit filiaal naar een nieuwe locatie en opende de deuren van een winkel met veel meer ruimte aan de Wolfsberg 16 in Deurne.

In maart 1985 herdacht bakkerij Schellens het feit dat zij 25 jaar in Vlierden gevestigd was.

In november 2009 sloot bakkerij Schellens in Vlierden haar deuren. Het filiaal in Deurne werd overgenomen door Bakker Ron uit de Walsberg.