U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bert van den Broek

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
>Zie ook de pagina Gijsbertus van den Broek (1872-1937).

Bert van den Broek werd vanwege zijn verdiensten voor de Deurnese gemeenschap in april 2022 koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.


Naast zijn professionele werk als regiomanager hospitals bij Vermaat Service BV, vervult of vervulde Bert binnen diverse Deurnese verenigingen de rol van voorzitter.

Hij is actief bij Meziekmoakerij Bloast Um Op en KiekOnsUs waar hij niet alleen de voorzittersrol vervult, maar ook muzikaal leider is. Ook bij Drumfanfare Peelland en HaFaDru is Bert voorzitter. In HaFaDru zijn de muziekverenigingen binnen de gemeente Deurne vertegenwoordigd. Bert is de verbindende factor tussen alle verenigingen.

Van 2002 tot 2017 was Bert voorzitter bij Scouting Deurne en van 2010 tot 2017 voorzitter van de commissie Boerenbruiloft. Bij carnavalsstichting De Peelstrekels was Bert actief door nieuwe activiteiten te organiseren om de gemeenschap van Deurne meer te betrekken bij het carnavalsgebeuren.

Bert had persoonlijke bijzondere verdiensten bij het verduurzamen, verbeteren en gezonder maken van de voeding binnen het Radboudumc Nijmegen. Samen met de afdelingen communicatie en diëtiek wordt deze aanpak bij landelijke groeperingen onder de aandacht gebracht.

Bert spant zich in voor de samenleving en stimuleert anderen daarbij.