U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bowlingbond Peelland

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Huldiging Nederlands kampioenschap jeugdteam van Bowlingbond Peelland.
Foto: collectie Weekblad voor Deurne.
Het Vaandelteam van Bowlingbond Liessel, dat promoveerde naar de hoogste afdeling van Nederland.
Foto collectie Jan van Deursen.

De Bowlingbond Peelland (afgekort BBP) in Liessel werd opgericht op 15 december 1975.


Het doel van de vereniging was het bevorderen van de bowlingsport. Bij de oprichting werden 56 personen uit Liessel en omliggende plaatsen lid van de vereniging.

Het eerste bestuur bestond uit: Wil Lathouwers, voorzitter; Ad van Someren, secretaris; Toon van Seccelen, tweede secretaris; Riek van den Berkmortel, penningmeester; Wiel Feller, lid; Theo Goossens, lid; Jan Welten, lid en wedstrijdleider.

De vereniging was aangesloten bij de Nederlandse Bowling Federatie.

Er werd deelgenomen aan competitiewedstrijden en toernooien. BBP speelde met hun vaandelteam in de hoogste afdeling van de Nederlandse competitie.
Ook werden er plaatselijke kampioenschappen georganiseerd in thuisbasis bowlingcentrum Peelland aan de Zandstraat te Liessel.

Iedere dinsdag- en donderdagavond werd in Bowlingcentrum Peelland in verenigingsverband de bowlingsport beoefend en voor belangstellenden instructies gegeven. Elke speler speelde met een ‘handicap’, zodat iedereen gelijke kansen had.

Enkele spelers speelden op hoog niveau en speelden selectiewedstrijden voor het Nederlandse team. Jan van Deursen werd zelfs in 1984 Brabants kampioen.

Nadat het Bowlingcentrum in 1999 werd gesloten, zijn een aantal leden nog geruime tijd verder gegaan op bowlingbanen in Oostrum.