Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Blijf ons steunen door lid of vriend te worden.
Tot 1 september is het heemhuis gesloten

Buntse Akker: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
Regel 1: Regel 1:
 
[[File:Buntse Akker Liessel 1832 geprojecteerd op topografische kaart 1936.png|thumb|De Buntse Akker in Liessel (1832) geprojecteerd op een topografische kaart van 1936]]
 
[[File:Buntse Akker Liessel 1832 geprojecteerd op topografische kaart 1936.png|thumb|De Buntse Akker in Liessel (1832) geprojecteerd op een topografische kaart van 1936]]
De '''Buntse Akker''', vroeger ook wel aangeduid als ''Buntschenakker, Buntsche Akker'' of ''Buntsche Akkers'', was de benaming van een kadastraal gebied in [[Liessel]] ten oosten van de [[Hoofdstraat]] tussen de [[Nieuwstraat]] en de [[Neerkantseweg]].  
+
De '''Buntse Akker''', vroeger ook wel aangeduid als ''Buntschenakker, Buntsche Akker'', ''Buntsche Akkers'' of ''Buurtse Akkers'', was de benaming van een kadastraal gebied in [[Liessel]] ten oosten van de [[Hoofdstraat]] tussen de [[Nieuwstraat]] en de [[Neerkantseweg]].  
  
  

Huidige versie van 30 jun 2020 om 22:23

De Buntse Akker in Liessel (1832) geprojecteerd op een topografische kaart van 1936

De Buntse Akker, vroeger ook wel aangeduid als Buntschenakker, Buntsche Akker, Buntsche Akkers of Buurtse Akkers, was de benaming van een kadastraal gebied in Liessel ten oosten van de Hoofdstraat tussen de Nieuwstraat en de Neerkantseweg.


Het gebied werd vóór de invoering van het kadaster ook wel kortweg aangeduid als de Bunt. De vroegste vermelding van de Bunt is van 1607. In de noordoosthoek van dit kadastrale gebied heette in 1869 nog een akker de Bunt.

De huidige Buntseweg ligt een stuk oostelijk van de historische Buntse Akker(s).
Behalve op de kadastrale kaarten van 1832 en 1883 wordt de Buntse Akker ook genoemd in verkoopaktes van 1869 (Buntsche Akker, Buntschenakker) en 1914 (Buntsche Akkers).