Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie

Steun ons door lid of vriend van heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Voor DeurneWiki: elke woensdagochtend van 10 tot 12 uur in het heemhuis.

Café In het Hert

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Café In het Hert in 1940.
Foto: collectie Toos Heinsbergen)

Café In het Hert in het Haageind B.217 in Deurne werd in 1906 gesticht door Jos Goossens, die naast kastelein ook bakker en varkensslager was.


Op 30 augustus 1906 kreeg Goossens vergunning voor zijn café. Overigens hield hij daarnaast zijn bakkerij en slagerij aan. Later kreeg het adres als straatnaam Kerkstraat D.5 en in de periode 1950-1955 werd het huisnummer omgenummerd naar huisnummer 9).

Op 2 mei 1955 werd de zaak overgenomen door zijn schoonzoon Johannes Albertus Heinsbergen, geb. 5 maart 1915 te Heemstede. Het café heette toen volgens de beschildering in het bovenlicht bij de entree In het Hert, maar werd meestal kortweg 't Hert genoemd.

De voordeur aan de straat is op een gegeven moment weggenomen omdat er een wettelijke verplichting kwam om vanaf de openbare straat rechtstreeks toegang te hebben tot het café. Daarvóór kwam men via de voordeur in een hal vanwaar men links naar het café en rechts naar de privéwoning kon. Achter in de hal keek men tegen een schilderij van een hert.