Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie

Steun ons door lid of vriend van heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Voor DeurneWiki: elke woensdagochtend van 10 tot 12 uur in het heemhuis.

Cafetaria The Pepper

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fotocollectie: Harrie Martens 2015 LHE

Cafetaria The Pepper is sinds 1982 gevestigd op het adres Hoofdstraat 88-90 in Liessel. Aan de achterzijde van het pand is een zaaltje met bar. Cafetaria The Pepper Het pand Hoofdstraat 88-90 is in 1954 Als Boerenleenbankgebouw en abdswoning voorde toenmalige bankdirecteur J. Vissers gebouwd.

In 1962 heeft Tom Persoon er een meubelhandel in gevestigd. Later is het gebouw door Van Dijks Limonades uit Helmond aangekocht die het als horecabedrijf omgevormd hebben en hebben achtereenvolgend verhuurde aan: Ad van Velthoven, die het bedrijf exploiteerde als ” bar De Metropole”.

Volgens huurde en exploiteerde Henk Toonen het, vervolgens de familie Wammers , de familie Strijbosch-Van der Wallen. De familie Goossens-Welten heeft het het gebouw gekocht en omgevormd tot cafetaria en het de naam “The Pepper“gegeven. Cor en Mien hebben het gebouw aangepast en er ongeveer twee jaar de scepter gezwaaid. In 1982 werd het bedrijf verkocht aan Thijs van Lieshout en Mien Welten. Zij baatte het horeca bedrijf uit tot in het jaar 2000 . Vervolgens werden Frank Seegers en Cristel Wiegers de eigenaren. Van 2004 tot 2011 waren Bart Verheijen en Pierre Maas de uitbaters.

Sinds mei 2011 wordt de cafetaria gerund door de Chinese familie LiU-Xu. Het gezin woont vanaf dat moment op dit adres. In 2016 zijn ze eigenaar van het pand geworden.