DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
maar niet voor ons!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo-clubkascampagne op
heemkundekring Deurne

Stem hier.

Canyon Drive Band

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Hoes van het album "First Drive"(1983)
Canyon Drive Band

Canyon Drive Band was een Country-rock groep uit Neerkant.


De band werd in 1976 door steelgitarist Had Verheyen, Gerard Lenzen en Jos Geris opgericht. De band was geen lang leven beschoren. In juni 1980 werd, met toestemming van de leden van de eerste Canyon Drive Band, de groep nieuw leven ingeblazen. De bezetting bestond uit:

  • Jan van de Boomen banjo, toetsinstrumenten, vibrafoon
  • Gerard van Kol (drums, vocals)
  • Marino Hanssen (vocals)
  • Gerard Lenzen (guitar, harmonica, vocals)
  • Jos Geris (guitar, vocals),

Had Verheyen was inmiddels toegetreden tot de Ruud Hermans Band.

Naast eigen werk speelde de band zelfbewerkte nummers van onder andere Merle Haggard, The Flying Burrito Brothers, The Byrds en The Band.

Het eerste en enige album van de Canyon Drive Band verscheen in 1983 en heet "First Drive". Het album bevat acht covers, waaronder bovengenoemde single en nummers van The Byrds, Jackson Browne en The Band. Naast deze covers zijn er vijf nummers van de hand van Jos Geris. Het album kreeg deels lovende kritieken, maar werd geen verkoopsucces.

In 1984 gingen Jos Geris en Marino Hanssen verder met de nieuwelingen Roy Vogels (drums), Pierre Verberne (toetsinstrumenten) en Ley van den Beuken (sologitaar).

In 1986, het laatste jaar van hun bestaan, verscheen de de single "Chameleon Blues" met op de b-kant en cover van een Hollies-klassieker Son Of A Rotten Gambler.

Trivia[bewerken]