Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Centrum voor volwasseneneducatie ROC Ter Aa/De Rombout: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 14: Regel 14:
  
 
[[Categorie:Onderwijs]]
 
[[Categorie:Onderwijs]]
 +
[[Categorie:Schoolgebouw]]

Huidige versie van 12 jun 2019 om 16:02

Op deze locatie was het centrum voor volwasseneducatie gevestigd.

Centrum voor volwasseneneducatie ROC Ter Aa/De Rombout (Volksuniversiteit De Rombout) was vanaf 1996 een onderdeel van het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Ter AA te Helmond en was gevestigd aan de Romboutsstraat in Deurne.


Op deze plek werden vele cursussen voor jongeren en volwassenen gegeven, onder meer computercursussen. Er waren taallessen voor cursisten die Indonesisch, Pools, Italiaans of Spaans wilden leren.

Een aantal creatieve cursussen zoals tekenen, schilderen, textielbewerking, autotechniek en genealogie werden opgenomen op de lijst van cursussen in het seizoen 1998/1999.

Cursisten die overdag deelnamen aan een cursus konden in De Rombout gebruik maken van kinderopvang voor kinderen tot vier jaar.

Op deze locatie werd ook vijf dagen per week onderwijs gegeven aan cursisten die Nederlands als tweede taal (NT2) hadden. Vele cursisten, ook wel inburgeraars geheten, kregen hier laagdrempelig Nederlands.

De lessen werden gegeven door professionele leerkrachten van het ROC met ondersteuning van vele vrijwilligers, onder leiding van locatiedirecteur Willem Sengers.