U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Clubgebouw Ons Gildehuis

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het Liesselse gildehuis.
Foto collectie LHE - Harrie Martens
Gildehuis met nieuwe aanbouw.
Foto collectie LHE – Harrie Martens

Clubgebouw Ons Gildehuis van het Sint-Hubertusgilde van Liessel aan de Tramweg 29 werd in 2000 in eigen beheer door de gildebroeders gebouwd.


De grond waarop gebouwd werd, was oorspronkelijk van de gemeente. Door een grondruil tussen André van Loon, Leo van Loon en Jan Joosten (Harrie zn) kwam deze in het bezit van het gilde.

In 2011 werd begonnen met de aanbouw van een grote ruimte bij het bestaande Gildehuis. Het nieuwe deel, waarin ook een archiefruimte is opgenomen, werd op Sint-Jansdag 22 juli 2012 feestelijk geopend en in gebruik genomen.

Uiterst rechts op de linkerfoto is het doek zichtbaar waarop een vergrote foto van een vroegere ereboog afgebeeld staat. Die ereboog werd in 1931 door buurtschap Den Hoek bij het koningschieten van dat jaar opgezet. Het doek werd door de buurtvereniging van de Monseigneur Berkvensstraat tijdens de kermisdagen van 2015 opgesteld naast een nagebouwde ereboog van 1931. Het Sint-Hubertusgilde kocht deze banner aan en plaatste die op de gevel van het clubgebouw.