Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Blijf ons steunen door lid of vriend te worden.
Tot 1 september is het heemhuis gesloten

Clubgebouw Ons Gildehuis

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Cor S (overleg | bijdragen) op 23 jun 2016 om 11:56
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het Liesselse gildehuis.
Foto collectie LHE - Harrie Martens

Clubgebouw Ons Gildehuis van het Sint-Hubertusgilde van Liessel aan de Tramweg 29 werd in 2000 in eigen beheer door de gildebroeders gebouwd.

Gildehuis met nieuwe aanbouw . Foto: Categorie:Collectie LHE – Harrie Martens

De grond waarop gebouwd werd, was oorspronkelijk van de gemeente. Door een grondruil tussen André van Loon, Leo van Loon en Jan Joosten (Harrie zn) kwam deze in het bezit van het gilde.

In 2011 is begonnen met de aanbouw van een grote ruimte bij het bestaande Gildehuis. Het nieuwe deel waarin ook een archiefruimte is opgenomen is op Sint Jans-dag 22 juli 2012 feestelijk geopend en in gebruik genomen.

Uiterst rechts op de linkerfoto is het doek zichtbaar waarop een vergrote foto van een vroegere ereboog afgebeeld staat. Die ereboog werd in 1931 door buurtschap Den Hoek bij het koningschieten van dat jaar opgezet. Het doek werd door de buurtvereniging van de Monseigneur Berkvensstraat tijdens de kermisdagen van 2015 opgesteld naast een nagebouwde ereboog van 1931. Het Sint-Hubertusgilde heeft deze banner aangekocht en op de gevel van het clubgebouw geplaatst.