U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Wilt u informatie vragen of geven over DeurneWiki? Iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur vrije inloop in het heemhuis.
DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo ClubSupport op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Confectie-industrie Leco-Liessel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Links het gebouw van Confectie Industrie Leco-Liessel BV aan de Zandstraat 2 in Liessel

Confectie Industrie Leco-Liessel BV was gevestigd aan de Zandstraat 2 in Liessel. Het textielbedrijf werd in 1955 opgericht als nevenvestiging van NV Leco Confectie-industrie in Helmond[1]

De Leco-vestiging in Liessel ging van start in een houten accommodatie in de tuin van de familie Veltmans .

Het houten atelier is door Fa Veltmans verbouwd en in gebruik genomen als opslagruimte en werd het in de weekenden gebruikt als overdekte oefenruimte voor Handboog vereniging “ Kunst en Vriendschap “die haar thuisbasis had in café Veltmanshad. Later heeft het houten gebouw nog dienst gedaan als zaal voor allerlei horeca activiteiten.

Doordat het houten atelier toch beperkte kapasiteiten had verrees er aan de overzijde van de Zandstraat een nieuwconfectieatelier dat gedurende ongeveer twintig jaar in tal van gezinnen in Liessel en omgeving zorgde voor brood op de plank. De vestiging was in 1962 nog een van de exposanten tijdens de 9-D expositiein Deurne, zewerd conform de KvK registers (Dossiernummer 20715) per 19 januari 1978 opgeheven. Gedwongen door economische omstandigheden.

Hiervoor heeft het toenmalige personeel zich nog hevig verzet tegen de op handen zijnde sluiting. Na enige tijd van leeggestand is het pand in gebruik genomen door Peelland Bowling BV. Er hebben zich gedurende enkele jaren verschillende horeca activiteiten plaats gevonden. Uiteindelijk is het gebouw in 2000 gesloopt en verdwenen.

Op dit moment is gemeente Deurne eigenaar en is er een speelterrein en zIjn er jeu de boules velden op gevestigd.


Confectie Industrie Leco-Liessel BV

Links het gebouw van Confectie Industrie Leco-Liessel BV aan de Zandstraat 2 in Liessel Confectie Industrie Leco-Liessel BV was gevestigd aan de Zandstraat 2 in Liessel.Bronnen, noten en/of referenties