U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

De Marjo's

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Trio De Marjo’s vlnr: Harrie Martens drums, Piet Kortooms gitaar, Piet Keunen accordeon.
foto Liessels Historisch Erfgoed
Het succesvolle duo.
foto Ton Hartjens

De eerste samenstelling van het orkestje De Marjo’s bestond uit de twee gebroeders Harrie en Wim Martens, en de twee gebroeders Jan en Tjeu van Lierop. Jan van Lierop speelde accordeon en Tjeu van Lierop gitaar en zang, Wim Martens speelde gitaar en zong de tweede stem. Harrie was de drummer en verzorgde tussendoor voordrachten. In die tijd was dat heel gebruikelijk en het werd zeer gewaardeerd.


Toen voor de jongere broer Wim van Lierop een drumstel werd gekocht gingen de gebroeders Van Lierop verder als De Crescendo’s. Dit was voor de gebroeders Martens aanleiding om versterking te zoeken. Deze werd gevonden in de persoon van Piet Keunen van de Snoerts.

Later, toen Wim vond dat hij zijn voetbalkwaliteiten moeilijk kon combineren met de muzikale activiteiten, werd versterking gevonden in de persoon van Piet Kortooms uit Asten. Nadat Piet Keunen in 1964 getrouwd was en de boerderij van zijn ouders overnam, werd de combinatie met muziek maken steeds moeilijker. Toen De Vrolijke Jantjes het voor gezien hielden zocht en vond Bert van den Berkmortel aansluiting, waardoor een trio ontstond met als bezetting Harrie Martens op drums, Bert van den Berkmortel met zang en accordeon en Piet Kortooms gitaar en zang.

Nadat enkele plaatopnamen waren gemaakt, werd om commerciële redenen weer voor de naam De Vrolijke Jantjes gekozen. Daarbij werd ook gekozen voor een duo waardoor het succes groeide.