U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Wilt u informatie vragen of geven over DeurneWiki? Iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur vrije inloop in het heemhuis.

Drumfanfare Deurne

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
juli 1986
Foto: collectie Ton Hartjens


Drumfanfare Deurne was de nieuwe naam van D'n Ouwe Hap rond 1976.

In die tijd koos men voor een eigen herkenbare stijl, namelijk voor uniformen afgeleid van het elitekorps van de koningin van Engeland. Doordat de uniformen zo verschilde van D'n Ouwe Hap, ontstond er een geheel nieuw korps. In 1986 werd er in een weekend een groot muziekfestijn gehouden, op de Markt van Deurne door zes muziekkorpsen. Een dag later was een taptoe, waaraan 20 muziekverenigingen, onder het motto van Twee in Een, onder leiding van Eim Ahout meededen. Het jubileum van zowel De Wilberttamboers met hun 25-jarig bestaan, als Drumfanfare Deurne, dat 10 jaar bestond, werd uitbundig muzikaal gevierd.


In 1990 ging dit korps voor de eerste keer op concours in Kerkrade, met als resultaat 1e prijs met promotie.

Op 15 oktober 1994 nam Drumfanfare Deurne deel aan het topconcours van de KNFM. Hierbij haalden ze, onder muzikale leiding van Toon Arts en instructeur Antoon Gruyters 92,5 punten van de 100 die er te behalen vielen. Hierbij sleepten ze de 1e prijs met onderscheiding en het Kampioenschap van Nederland in de wacht.

In 1997 won Drumfanfare Deurne met tamboermaître Jan Jagers op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade een gouden medaille in de eerste divisie sectie D, dit was een kroon op hun werk van hun 21-jarig bestaan.

Met een echte Engelse dubbeldekkerbus hielden ze nog een ludieke ledenwerfactie, maar het mocht niet baten. Tot 2000 bleven zowel De Wilbertamboers als Drumfanfare Deurne onder die naam bestaan, waarna ze zijn gefuseerd tot Drumfanfare Peelland.

Literatuur[bewerken | brontekst bewerken]

Diverse auteurs - De Erfenis van Frater Francino z.j.

Externe Link[bewerken | brontekst bewerken]

Website van drumfanfare peelland