DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker, en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem (t/m 26 september) bij de Rabo Club Support op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Drumfanfare en majorettekorps De Vrolijke Tippelaars

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door AnnekevH (overleg | bijdragen) op 29 okt 2015 om 13:18
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Drumband de Vrolijke Tippelaars.
De Vrolijke Tippelaars tijdens de demonstratie Ziekenhuis Deurne moet blijven.

Drumfanfare en majorettekorps De Vrolijke Tippelaars werd rond 1962 opgericht door Willem Dat in de Sint-Jozefparochie in Deurne.


In oktober 1971 werd door de drumband van De Vrolijke Tippelaars voor de eerste maal een wieleravondzesdaagse georganiseerd.

Willem Dat, oprichter van De Vrolijke Tippelaars, werd ter gelegenheid van het tienjarig bestaan in 1972 van de drumband, door het gemeentebestuur onderscheiden met de gemeentelijke erepenning in brons, die voor het eerst door burgemeester Hoebens als draagmedaille werd uitgereikt.

De Vrolijke Tippelaars, aanvankelijk als wandelvereniging in 1960 opgericht en twee jaar later ook verrijkt met een drumband, was vanaf het begin een begrip in de Sint-Jozefparochie en de naam van Willem Dat was daaraan onlosmakelijk verbonden. De drumband verleende vanaf het begin gemiddeld eenmaal per week zijn medewerking aan een of andere activiteit.

De drumband van De Vrolijke Tippelaars stond aanvankelijk onder leiding van Harrie Martens uit Liessel. Samen hadden Willem en Harrie alle stappen gezet die nodig waren om de groep jongelui uit de Sint-Jozefparochie gedisciplineerd als drumband op te laten treden. Het eerste publieke optreden was een serenade in Liessel op 20 september 1962. Op die dag werd in zaal De Sportvriend het huwelijk van hun instructeur gevierd. De serenade was voor het jonge paar een complete verrassing. Ook de Liesselse bevolking was totaal verrast want niemand in het dorp was hiervan op de hoogte.

  • Op 25 januari 1963 zette de drumband van De Vrolijke Tippelaars onder leiding van tamboer-maître P. Aarts de openingsplechtigheid van de activiteitenweek Alle Verenigingen Samen met een pittige mars in.
  • In mei 1969 brachten ze een serenade aan een dubbele gouden bruiloft namelijk die van Marinus Aarts en Drika Aarts-Manders en van Martinus Welten (1893-1992) en Bet Welten-Slegers.
  • In het december 1973 haalde de drumband de kampioenswimpel van de Bossche Bond.
  • Het echtpaar Toon van de Boogaart en Anna van Heugten vierde op vrijdag 9 mei 1975 hun gouden bruiloft, ook hier brachten ze een serenade.
  • In maart 1978 werd er een comité voor behoud van de Vrolijke Tippelaars opgericht omdat ze nieuwe leden nodig hadden.
  • In april 1984 werd Koninginnedagviering in Deurne afgesloten met een vendeldemonstratie en een muzikale show in de Frans Hoebenshal met medewerking van onder meer de Vrolijke Tippelaars.
  • In 1989 organiseerde de drumfanfare de zeventiende Avondwielervierdaagse op hometrainers in de Sint-Jozefparochie.
  • In 1990 namen ze deel tijdens de afscheidshappening van burgemeester Ton van Genabeek.

Hoogtepunt in het bestaan van de drumband was het behalen van de eerste prijs op een concours in 1972 te Milheeze in de A-klasse.