Welkom op DeurneWiki
U kunt ons steunen door lid of vriend te worden. Vragen over DeurneWiki?
Alleen na voorafgaande aanmelding hier (maximaal 2 personen) kunt u ons op woensdagochtend om 10 uur spreken in het heemhuis Stationsstraat 73.

Financiering DeurneWiki

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Pieter K (overleg | bijdragen) op 2 jun 2015 om 08:32 (Pieter K heeft de pagina Financiering hernoemd naar Financiering DeurneWiki zonder een doorverwijzing achter te laten)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Op zaterdag 11 april 2015 bestond DeurneWiki alweer vijf jaar. In die vijf jaar kon Heemkundekring H.N. Ouwerling bij de exploitatie van DeurneWiki op heel veel financiële steun rekenen.

De eerste drie jaar hadden we een sponsor, ontvingen we donaties van sympathisanten, werden we financieel gesteund door Brabants Heem, Schatten van Brabant en door het Coöperatiefonds van Rabobank Peelland Zuid. In die periode won DeurneWiki geldprijzen via de Knippenbergprijs (2010) en de nationale Geschiedenis Online Publieksprijs (2012). In 2011/2012 werd met financiële steun van het SRE de augmented reality-module DeurneWiki TR Plekke geïmplementeerd.

In dezelfde periode ontstond in DeurneWiki een unieke verzameling van circa 7200 artikelen en 28.000 gedocumenteerde foto's, terwijl er momenteel dagelijks circa 1500 unieke bezoekers DeurneWiki raadplegen.

Daarnaast fungeert DeurneWiki als grote voedingsbron voor de populaire Facebook pagina ‘Ge wit dè de ge van de geminte Deurze bént, as ge ôk nog wit dè…’. Naar schatting 90% van de foto's op deze pagina zijn van DeurneWiki afkomstig.

Op piekmomenten vragen gebruikers tussen de 35 en 40 pagina's per minuut op. Met deze zware belasting van DeurneWiki lopen we tegen de technische grenzen van het huidige hosting concept aan. De gebruikers worden steeds vaker geconfronteerd met lange wachttijden, foutmeldingen en ‘verwrongen pagina's’. Om dit te voorkomen moeten we in het datacenter van de huidige shared hosting (samen met een aantal andere websites op een server) naar dedicated hosting (een eigen server), met alle financiële gevolgen van dien!

Nu draait DeurneWiki financieel nog volledig op de in het verleden binnengehaalde geldprijzen en donaties, maar dat potje raakt ook ooit leeg. Dan is het budget voor DeurneWiki uit de contributiebijdragen van de leden van de heemkundekring en uit eventuele subsidies onvoldoende om dit potje weer te vullen.

Om DeurneWiki ook in de toekomst in de lucht te kunnen houden, heeft het bestuur besloten om:

  • Een Vriendenkring op te zetten van mensen die de heemkundekring jaarlijks met een bijdrage van € 100,= willen steunen.
  • Een deel van de exploitatiekosten van DeurneWiki te financieren uit de opbrengsten van de Rabobank Clubkas Campagne. Om die opbrengsten zo groot mogelijk te laten zijn, heeft de heemkundekring in die campagne echter ook uw stem nodig!
  • Door voor dienstverlening van de heemkundekring een kleine bijdrage in de onkosten te vragen.

Daarnaast blijven donaties natuurlijk ook altijd van harte welkom.

Externe link