DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker, en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem (t/m 26 september) bij de Rabo Club Support op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Werkgroep genealogie

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf Genealogie)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De werkgroep genealogie van heemkundekring H.N. Ouwerling werd op initiatief van Anton Vissers op 28 mei 1997 opgericht.


Bij deze oprichtingsvergadering waren aanwezig: Jan en Tonia van der Heijden-van der Zanden, G. Jacobs, Toon Geven, Marie-Francé van Oosterhout, Theo Meulensteen, Nel Kools-van der Heijden, Wim Jaegers, Frits van Montfort, Ludo Boeije, Pieter Koolen, Peter van den Berk en Anton Vissers.

De werkgroep heeft als doel het doen van onderzoek van hedendaagse en overleden inwoners van de gemeente Deurne, de voormalige gemeente Deurne en Liessel en de voormalige gemeente Vlierden, inclusief hun afkomst, hun nazaten en hun onderlinge verwantschap. De resultaten daarvan worden, tegenwoordig vooral via DeurneWiki, met de hele gemeenschap gedeeld.

In het heemhuis zijn op iedere eerste maandagochtend van de maand van 10.00 uur tot 12.00 uur enkele leden van de werkgroep genealogie aanwezig om belangstellenden, ook niet-leden van de heemkundekring, met raad en daad bij te staan.

Doelen van de werkgroep zijn:

  • het verzamelen en digitaliseren van genealogische gegevens,
  • het uitwisselen van stamboomgegevens,
  • studie en onderzoek van genealogische bronnen,
  • het verzamelen en digitaliseren van gedachtenisprentjes en rouwbrieven,
  • het bieden van hulp bij het lezen van oud schrift,
  • het geven van cursussen over stamboomonderzoek en oud schrift,
  • het bieden van hulp bij gebruik van genealogische computerprogramma’s zoals Pro-Gen.

De werkgroep genealogie gaf in het verleden een kwartierstatenboek uit onder de titel: Wie was Opa’s Opa. Dit was een eenmalige papieren uitgave maar deze wordt nog steeds voortgezet in de digitale databank Docudatadeurne, die voor leden toegankelijk is.

Voor alle leden van de heemkundekring wordt, voor zover mogelijk, gratis de kwartierstaat, dat zijn alle voorouders, tot in de zesde generatie door de werkgroepleden uitgezocht.


Bronnen, noten en/of referenties