U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Ger Achterberg (1949-2005)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ger Achterberg
11.312.jpg
Persoonsinformatie
Roepnaam Ger
Geboorteplaats Gennep
Geboortedatum 18 oktober 1949
Overl.datum 1 april 2005
Beroep(en) directeur
Bidprentje NBA

Ger Achterberg (1949-2005) was directeur consument gerichte activiteiten van de Boerenbond Deurne.


Ger Achterberg was ruim twintig jaar verbonden aan Boerenbond Deurne. Hij werd op 18 oktober 1949 in Gennep geboren. Na zijn middelbare school en voortgezette studie (o.a. SPD I en II) was hij achtereenvolgens werkzaam bij een accountantskantoor en bij de Praxis Groep van Koninklijke Bijenkorf Beheer. Op 1 juli 1984 werd Ger Achterberg onder voormalig algemeen directeur Henk van den Boomen benoemd tot hoofd administratie en economische zaken van Boerenbond Deurne.

In 1985 verhuisde hij met zijn vrouw Janny met schoolgaande kinderen naar Deurne. Zijn maatschappelijke betrokkenheid toonde hij als bestuurslid van diverse besturen van stichtingen en verenigingen. Hij was penningmeester van het kerkbestuur van de St. Willibrordusparochie in Deurne Centrum, voorzitter van de Stichting Behoud Sint Willibrorduskerk Deurne en had zitting in het bestuur van de ondernemersvereniging Deurne’s Industrieel Contact (DIC) en van Criminaliteitspreventie Deurne-Asten-Someren (CP DAS).

Daarnaast was hij actief in de sponsorklankbordgroep van SV Deurne, de ondernemersvereniging Stationsstraat en het project de Spoorzone, evenals in de landelijke vereniging Praxis Aangesloten Bedrijven (PAB).

In 1988 werd Ger Achterberg benoemd tot adjunct-directeur met als speciale verantwoordelijkheid het beheer van de geldstromen en de totale financiële verantwoording van Boerenbond Deurne naast de directe verantwoordelijkheid voor de winkels en het Weekblad voor Deurne e.o.

Door zijn drukke werkzaamheden en maatschappelijke functies was er weinig tijd voor hobby’s. Ontspanning vond hij vooral bij zijn gezin en in het verzamelen van antieke zakatlasjes. Als geboren Limburger droeg hij ook het carnaval een warm hart toe.

In 2002 vierde hij samen met zijn vrouw Janny het carnavalsfeest als boerenbruidspaar van De Peelstrekels.
Hij behoorde tot die Deurnenaren die beseffen dat een gemeenschap alleen levendig gehouden kan worden door de mensen zelf. In zijn bijdrage aan de jubileumeditie ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van het Weekblad voor Deurne e.o./Peelbelang.

In 2003 hield hij een pleidooi om als vrijwilliger het sociale leven binnen de gemeenschap te onderhouden en nieuwe impulsen en daarmee toekomst te geven. Ger Achterberg gaf daarvoor ook zelf het voorbeeld.

Op vrijdag 1 april 2005 overleed Ger Achterberg, op 55-jarige leeftijd.