U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Gerardina Maria Jansen (1914-1981)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zuster Alberta
Persoonsinformatie
Volledige naam Gerardina Maria Jansen
Roepnaam zuster Alberta
Geboorteplaats Beverwijk
Geboortedatum 29 juli 1914
Overl.plaats 's Hertogenbosch
Overl.datum 25 maart 1981
Beroep(en) zuster, lerares, schoolhoofd

Gerardina Maria Jansen (1914-1981) had de kloosternaam zuster Alberta en deed op 1 september 1951 haar intrede in het Sint-Jozefklooster (Sint-Jozefparochie) in Deurne.


Op 20 juni 1944 behaalde ze haar onderwijsakte, gevolgd door de hoofdakte in 1949. Verder behaalde ze het diploma voor Godsdienst.

Na de kweekschool kreeg ze een vaste aanstelling in Bergen op Zoom. Daarna volgden diverse soorten scholen in Moerdijk, Lage Zwaluwe, Vught, Rosmalen en Wamel. In Rosmalen was ze tevens waarnemend schoolhoofd.

Op 1 september 1951 kwam zuster Alberta naar de Sint-Jozefparochie in Deurne om te gaan werken als lerares aan de meisjesschool. Het is niet duidelijk hoe lang ze in Deurne gewerkt heeft.

Over haar verdere leven is op dit moment niets bekend.

Ze is overleden op 25 maart 1981 in een ziekenhuis in 's Hertogenbosch.

Klassenfoto VGLO school circa 1956/1957 in de St. Jozefparochie. Vlnr: • 1e rij : Thea Willems, Riek van Oosterhout, Maria Aarts, Annie den Holder, Annie Bouwmans[1], Pieta van den Akker[2] en gehurkt Alda van de Kerkhof[3]. • 2e rij: Nellie Martens, Nellie van den Heuvel, Annie van der Straaten[4], Maria van den Berkmortel, Tieneke Keunen, Rieky Klaus, Roos Dat[5] en Francien Zegers • 3e rij: zuster Norbertha, juffrouw Koos van Driel, Leen Weerts, Dini van Houts[6], Lies van Goch[7], Jo van Bree[8], Mia Meulendijks, zuster Alberta, Annie Keunen, Irma van Moorsel, Annie Claassen, Maria Michels, Lies van de Westerlo, juffrouw Lammers en zuster Willibrorda.

Zusters van het H. Hart van Jezus in Deurne

Zie ook het overzicht van de Zusters van het Heilig Hart die in Deurne hebben gewoond.

Bronnen