U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Gerardus Johannes Maria van den Boomen (1928-2003)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Fien Verrijt (overleg | bijdragen) op 16 apr 2013 om 09:23 (Conform afspraak)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gerardus Johannes Maria van den Boomen
GeertvandenBoomen.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Gerardus Johannes Maria van den Boomen
Roepnaam Geert
Geboorteplaats Asten
Geboortedatum 7 juli 1928
Overl.plaats Eindhoven
Overl.datum 10 november 2003
Partner(s) [[PersoonPartner(s)::Wilhelmina Johanna Maria (Mien) Althuizen]]
Beroep(en) verkoopleider


Gerardus Johannes Maria (Geert) van den Boomen (1928-2003) was 23 jaar voorzitter van drumfanfare De Wilberttamboers en voorzitter van Stichting Holten's Molen, die vanaf 1989 met succes ijverde voor het behoud van Holten's Molen.


Geert werd geboren als zoon van Josephus (Jef) van den Boomen uit Vlierden en Hendrika Antonetta Maria (Drieka) Josten (1898-1995) uit Overasselt. Een gelijknamig broertje was een klein jaar eerder op de leeftijd van acht maanden overleden. Hij huwde op 12 augustus 1958 te Deurne met Mien Althuizen (Deurne 7 februari 1933), dochter van een Deurnese kantoorbediende Hub Althuizen en Wilhelmina Johanna van de Warenburg. Uit dit huwelijk werden drie dochters en drie zonen geboren:

  1. Mies,
  2. Jef,
  3. Rita,
  4. Bertie,
  5. Bart,
  6. Marc,

Geert van den Boomen speelde een belangrijke rol in het verenigingsleven van Deurne. Hij was 23 jaar voorzitter van drumfanfare De Wilberttamboers en voorzitter van Stichting Holten's Molen, die vanaf 1989 met succes ijverde voor het behoud van Holten's Molen. Hij bekleedde de laatste functie tussen 1989 en 2003 en werd opgevolgd door Ludo Boeije.

Zijn belang oversteeg echter het lokale niveau. Hij maakte zich sterk voor contacten tussen verschillende verenigingen in binnen- en buitenland. In 1972 legde hij contacten met verenigingen in het Duitse Benteler, en met name de Schützenbruderschaft St. Antonius aldaar. Uiteindelijk zou hij meer dan 25 jaar prominent lid van deze vereniging zijn. Deze contacten leidden in de jaren negentig ook tot een samenwerking van verscheidene Nederlandse en Duitse schuttersgilden, waaronder die van Deurne, Benteler en Gemert. In het Franse Draveil organiseerde hij bovendien een regelmatig terugkerend muziekfestival voor korpsen uit heel Europa, en bemiddelde hij meer in het algemeen in contacten tussen muziekkorpsen uit meerdere landen.

Van den Boomen werd in 1988 onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijdrage aan een betere verstandhouding tussen Nederlanders, Duitsers en Fransen, en met de Hoge Broederschapsorde van de Bund der Historischen Deutschen Schützenbruderschaften. Daarnaast was hij ereburger van Draveil in Frankrijk.

Hij werd met gilde-eer begraven op 15 november 2003 op Jacobshof (begraafplaats) te Deurne.

Het graf van Geert van den Boomen op algemene begraafplaats Jacobshof te Deurne.

Externe links