U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Op maandag- en woensdagochtend ontvangen we alleen op afspraak en onder voorwaarden bezoek in het heemhuis. Dinsdagavond gesloten.

Gerardus Johannes Martinus Cunnen (1929-2006)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gerard Cunnen
Gerard Cunnen.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Gerardus Johannes Martinus Cunnen
Roepnaam Gerard (Broer)
Geboorteplaats Neerkant
Geboortedatum 13 juli 1929
Overl.plaats Neerkant
Overl.datum 9 februari 2006
Partner(s) (1) Hubertina Ida Johanna Engels (1930-1968)
(2) Anny van Damme
Beroep(en) landbouwer
Stamboom.png Cunnen

Gerardus (Gerard) Johannes Martinus Cunnen (1929-2006) was landbouwer in de Neerkant en is daarnaast van grote betekenis geweest in land- en tuinbouw organisaties.

Algemeen:[bewerken | brontekst bewerken]

Gerard (Broer) was een zoon van landbouwer Engelbert Hubertus Cunnen (1893-1972) en Dorothea Johanna Kessels (1895-1950).
Gerard was eerder getrouwd met Hubertina Ida Johanna Engels (1930-1968) en na haar overlijden met Anny van Damme.

Hij kreeg uit zijn eerste huwelijk met Hubertina twee kinderen:

  1. Annemarie
  2. Geert

Uit zijn huwelijk met Anny werden nog twee kinderen geboren:

  1. Jacqueline
  2. Monique

Maatschappelijke carrière:[bewerken | brontekst bewerken]

Hij was sinds 1955 in dienst van de NCB en had zitting in een groot aantal besturen en commissies. In 1975 werd hij lid van het dagelijks bestuur van de tuindersvakorganisatie en werd in 1978 voorzitter en tevens lid van het hoofdbestuur van de NCB. In datzelfde jaar werd hij voorzitter van de begeleidingscommissie van de werktuigendagen in Liempde, die onder zijn leiding uitgroeiden tot een nationaal voorlichtingsevenement.

Ook in landelijk verband was de heer Cunnen actief onder meer als lid van de afdeling Groenteteelt van het Landbouwschap, van de commissie Bedrijfsontwikkeling en van de Tuinbouwvakorganisatie van de KNBTB en als bestuurslid van de Vereniging van Nederlandse Tuinbouwstudieclubs. De heer Cunnen heeft zich ook op andere terreinen verdienstelijk gemaakt onder meer als voorzitter van het Schoolbestuur van de NCB en als lid van de onderwijscommissies van KNBTB en het Landbouwschap.

Verder is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Kruiden- en Groentedrogerij van de NCB, bestuurslid van de Stichting Agrarische Managementinformatie, voorzitter van de commissie Kadervorming en Organisatie-ontwikkeling, lid van commissie Landbouw- en Ontwikkelingssamenwerking van de KNBTB en van het bestuur van het Instituut voor Mechanisatie -Arbeid en Gebouwen in Wageningen.

Sociaal/cultureel:[bewerken | brontekst bewerken]

In zijn woonplaats Neerkant was de heer Cunnen lid van het parochie- en het schoolbestuur. Hij zat verder in het bestuur van de Rabobank en was ook enige tijd voorzitter.

Onderscheidingen:[bewerken | brontekst bewerken]

In 1994 ontving de heer Cunnen uit handen van burgemeester Smeets de Koninklijke onderscheiding “Ridder in de Orde van Oranje-Nassau”. Hij kreeg de ridderorde voor zijn grote inzet voor de belangen van boeren en tuinders in Zuid-Nederland.