U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Wilt u informatie vragen of geven over DeurneWiki? Iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur vrije inloop in het heemhuis.
DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo ClubSupport op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Gymnastiekclub 't Vrolijk Complot

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Gymnastiekclub 't Vrolijk Complot werd in de vijftiger jaren van de twintigste eeuw door een groep Deurnese vrouwen van middelbare leeftijd opgericht, en bleef vele jaren in stand als een hechte vriendenkring.


In de vijftiger jaren was er in Deurne niet zo veel voor vrouwen te doen. Op initiatief van An Moonen-van Beek en Do Schiks-Janssens werd er toen een gymnastiekclub opgericht die 't vrolijk complot ging heten. An en Do waren buurvrouwen in de Martinetstraat. De gymlessen werden gegeven door Lies van Dijk-van den Heuvel op maandagavond in de gymzaal van de jongensschool.

Deze club vrouwen kwamen altijd bij elkaar, door dik en dun en de maandagavond was heilig, daar kwam je niet aan. Het bleef dan niet alleen bij gymen, ook zaken als overspel, fraude, overlijden en ernstige ziekte werden met elkaar gedeeld en opgevangen en er werd niet over geroddeld. Dat bleef binnen de groep.

De dames van 't Vrolijk Complot bleven bij elkaar tot iedereen overleden was! In de vijftiger en zestiger jaren was de groep bijzonder hecht. Bij persoonlijke problemen stonden ze als één vrouw naast en met elkaar.

Er was ook veel plezier, heel veel plezier. Ze waren allemaal getrouwd, behalve Nel Teepen, die vervolgens met de handschoen werd getrouwd in een uitbundige bruiloft in de gymzaal!

Ook gingen de dames eens per jaar met elkaar op stap met de bus van Sjefke van Goch. Er werd onder meer een trip naar de Keukenhof gemaakt en na thuiskomst werd aan de kinderen verteld hoe prachtig die tuin was. De dagtrip werd afgesloten met een diner, ergens in het land. Ook werd eens een bezoek aan de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum gebracht.

Van 't Vrolijk Complot zijn de volgende leden bekend: