Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Blijf ons steunen door lid of vriend te worden.
10 jaar DeurneWiki - Deurne op de kaart gezet
Arrow Blue Right 001.svg Kaartenexpositie in het gemeentehuis
Arrow Blue Left 001.svg

Hein Albers (1956)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf Hein Albers)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hein Albers
Persoonsinformatie
Roepnaam Hein
Geboorteplaats Horst-Griendtsveen
Geboortedatum 18 augustus 1956
Partner(s) politieagent

Hein Albers (1956) was zes jaar lang buurtbrigadier in de Sint-Jozefparochie.


Hij werd geboren in Griendtsveen. Hij trouwde in 1978 met Gerda Knorren, dochter van Berend Knorren en Sien Nelemans. De ouders van Gerda woonden in die tijd aan de Hellemanstraat te Deurne.

Na zijn huwelijk verruilde hij Griendtsveen voor een woning in de Koolhof te Deurne. Hein was van 1978 werkzaam als politieagent en later motoragent bij de gemeentepolitie Helmond. In 1996 maakte hij de overstap naar de politieafdeling Deurne-Asten-Someren (DAS). De eerste vier jaar was hij verantwoordelijk voor het verkeersgebeuren binnen die afdeling.

In 2000 werd hij aangesteld als buurtbrigadier voor het scholenvierkant en de Sint-Jozefparochie.

In 2006 maakte hij de overstap als buurtbrigadier naar de wijk Helmond-Brouwhuis. In 2006 werd hij aangesteld als buurtbrigadier voor de wijk Helmond-Dierdonk. Bij de reorganisatie van de politie naar de landelijke politie werd deze wijk weer ingeruild voor Gemert. Sinds januari 2015 is hij wijkagent binnen de gemeente Gemert Bakel in de wijken Gemert-Noord, Handel en Elsendorp.

Een opmerkelijk feit, in 1987 was Hein Prins Hein I van carnavalsvereniging de Bromsnorren te Helmond. Binnen de politie staat bij bekend met de bijnaam Parel van Peelland of te wel De Peelparel.

In 2007 was hij Prins Carnaval bij De Peelstrekels en op zijn initiatief kwam er een Peelstrekellied waar een cd van werd gemaakt.