U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Op maandag- en woensdagochtend ontvangen we alleen op afspraak en onder voorwaarden bezoek in het heemhuis. Dinsdagavond gesloten.

Hoefweg

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bezig met het laden van de kaart...
blauw: Hoefweg
rood: toponiem De Hoef
oranje: geplande vuilstortplaats

De Hoefweg loopt van de Bakelseweg naar een gebied dat vanouds De Hoef heet.


Aan de Hoefweg is slechts één adres, Hoefweg 3, een ontginningsboerderij van de familie Van de Weijer, in 1921 gesticht door Johannes van de Weijer en na een brand in september 1931 herbouwd.

De Hoefweg kwam in 1978 in het nieuws toen de Bakelse transportondernemer Driek Sleegers, gehuwd met een dochter van Willem Wijnen en eigenaar van een perceel grond aan die weg, daar een vuilstortplaats wilde stichten. De gemeente Deurne wilde daaraan, gesteund door de Brabantse Milieu Federatie, niet meewerken. Er volgde een langdurige juridische procedure, die tot aan de Raad van State speelde en waarbij Sleegers in 1982 uiteindelijk aan het kortste eind trok. Precies op dit terrein werden in 1969 enige tientallen vuursteenafslagen, namelijk 10 vuursteen (3 schrabbers, 1 steker, 6 klingen) en 37 vuursteenmateriaal, aangetroffen in profiel van een zandafgraving in een duidelijke Allerödlaag.