U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Jongeboerenstand Liessel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Jongeboerenstand van Liessel in 1950 (zie de fotobeschrijving voor de namen).
foto coll. Huub Timmermans
Twee dagen voor zijn emigratie naar Canada nam Huub Timmermans afscheid van zijn clubgenoten van de Jongeboerenstand Liessel. Van links naar rechts de bestuursleden van de sportclub van de Jongeboerenstand Liessel Harrie Aarts (Blok), lid Huub Timmermans, Jan Strijbosch, Frits Hoeben en leider Johan Aarts (Blok).
foto coll. Huub Timmermans
Deze foto werd genomen op zaterdag 14 mei 1950 op het driehoekig weideveldje van Hantjes Jan (van Heugten) tijdens een afscheidsdemonstratie voor aspirant-emigrant Huub Timmermans.

De R.-k. Jongeboerenstand (R.K.J.B.) Liessel werd in 1923 opgericht.


Na de oorlog werd de naam gewijzigd in Katholieke Plattelands Jongeren (K.P.J.) en werd de vereniging ook opengesteld voor meisjes.

Lichamelijke oefeningen vormden een belangrijk onderdeel van de activiteiten van de jonge boeren. Befaamd waren de regionale sportdagen waarbij de leden van verenigingen zich niet zelden met paard en kar naar het evenement lieten vervoeren. Er werden massale demonstraties en wedstrijden in allerlei takken van sport gehouden. Spectaculair waren de menselijke piramides die dan gebouwd werden.