U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Joseph Wilhelmus Maria Beumers (1931-2020)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jo Beumers
Jo Beumers.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Joseph Wilhelmus Maria Beumers
Roepnaam Jo
Geboorteplaats Helden-Panningen
Geboortedatum 30 april 1931
Overl.plaats Helmond
Overl.datum 14 juli 2020
Partner(s) Joke Kaijser (1942)
Beroep(en) docent, organist

Joseph Wilhelmus Maria (Jo) Beumers (1931-2020) was docent wiskunde, eerst aan het Pius XII-college en vervolgens dertig jaar aan het Willibrord Gymnasium in Deurne.

Jo was een zoon van boekhouder Wilhelmus Beumers (Helden 1900-1977 Helden) en Josephina Hubertina Lenders (Breijel (D) 1899-1985 Venlo).

Hij huwde in 1973 met Joke Kaijser, (Lonneker 3 juli 1942).

Uit dit huwelijk zijn geen kinderen geboren.

Jo en Joke woonden op de Van Gilsstraat 1 in Deurne.

Na de lagere school ging hij in 1945 naar het kleinseminarie in Rolduc, waar hij de opleiding gymnasium volgde en vervolgens de priesteropleiding. Nadat hij deze opleiding afbrak, ging hij verder met de studie wiskunde.

In 1959 werd hij docent wiskunde aan het Pius XII College en twee jaar later stapte hij over naar Willibrord Gymnasium. In 1989 ging hij met vervroegd pensioen. Hij was een docent in hart en nieren en leerlingen vonden hem een goede docent.

Jo had een passie voor muziek en het zingen van liederen. Na zijn pensionering bespeelde hij vaak kerkorgels in de regio bij bruiloften en uitvaarten.

Hij zette zich in voor het behoud van het orgel van het voormalige Sint-Josephziekenhuis. Op zijn advies werd het orgel in 1994 aangekocht door het bestuur van de Heilige Geestparochie.

In 2012 werd Jo getroffen door een hersenbloeding. Sindsdien kon hij moeilijk spreken, niet meer lezen, geen gebruik maken van de computer en ook niet meer orgelspelen.