U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Jozef Maria Johannes Caspar Mutsaers (1944)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Joep Mutsaers
Joep Mutsaers.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Jozef Maria Johannes Caspar Mutsaers
Roepnaam Joep
Geboorteplaats Deurne
Geboortedatum 16 april 1944
Partner(s) Cornelia Maria Johanna van Helmond (1944)
Beroep(en) bedrijfsleider, beheerder
Commandant Joep tijdens wedstrijden van de NKB in 1993.
Stamboom.png Klik hier voor de
stamboom van "Van den Dungen - Mutsaers"

Jozef Maria Johannes Caspar (Joep) Mutsaers (1944) was zesendertig jaar lang commandant, secretaris, voorzitter, jurylid en erelid van ponyclub 't Hoefke.


Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

Joep is een zoon van Jacobus Franciscus Mutsaers (1901-1972) en Antonia Elisabeth Maria Tielens (1904-1980). Hij huwde met Cornelia Maria Johanna van Helmond (1944), een dochter van Adrianus van Helmond (1906-1965) en Paulina Pluijm (1909-1987). Uit dit huwelijk werden twee kinderen geboren;

  1. Michiel (1972).
  2. Nicole (1974).

Maatschappelijke carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Joep startte zijn loopbaan als bedrijfsleider bij ADMA, een atelier voor damesconfectie. Daarna werkte hij bij PISA in Eindhoven, een atelier voor werkkleding en uniformen. Vervolgens maakte hij de overstap naar de paardenwereld van het Nederlands Hippisch Centrum in Deurne. Hij werkte daar tot aan zijn pensioen in 2009 als beheerder.

Joep was technisch afgevaardigde van de kring Helmond, lid van de Technische Commissie Gewest NCB en lid van de technische staf van het Gewest NCB. Ook was hij technisch afgevaardigde/staflid van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond en voorheen van de NKB (een landelijke hippische sportbond).

Sociaal/cultureel[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf 1971 commandant van ponyclub 't Hoefke in Deurne. In 1976 nam hij de secretariaat-werkzaamheden op zich en van 1995 tot maart 2007 was hij voorzitter. Mede dankzij de inzet van Joep behaalde de vereniging met dressuur en springen regionale en landelijke titels met achttallen en viertallen.

Naast zijn activiteiten op hippisch gebied, is de heer Mutsaers mede-oprichter en vorst bij de Raad van Elf van carnavalsvereniging De Hellevegers (van buurtvereniging De Helleman). Bij activiteiten van de Stichting Oranjevereniging Deurne was hij steevast als jurylid en speaker van de partij.

Ook in de Heilige Geestparochie, de wijk in Deurne-West waar hij woont, was Joep Mutsaers actief betrokken als lector in de parochiekerk.

Onderscheidingen[bewerken | brontekst bewerken]

  • In de ledenvergadering op maandag 19 maart 2007 nam Joep na zesendertig jaar afscheid als voorzitter van ponyclub 't Hoefke en werd hij benoemd tot erelid.
  • Bij gelegenheid van het veertigjarig bestaansfeest van ponyclub 't Hoefke werd Joep Mutsaers, vanwege zijn vele verdiensten voor de hippische sport en voor andere activiteiten in de gemeenschap, benoemd tot Ridder in de Vijfde graad in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd hem uitgereikt op maandagavond 7 juli 2003 in zijn woning aan de Pastoor Jacobsstraat door burgemeester Daandels.