U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
We zijn weer op afspraak en onder voorwaarden op woensdagochtend
van 10 tot 12 uur in het heemhuis. Maak hier je afspraak..

Juwelier Van de Kerkhof

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geheel links juwelier A. van de Kerkhof.
Foto: collectie gemeente Deurne

Juwelier Van de Kerkhof was gevestigd in de Kerkstraat 7 in Deurne.


In november 1969 opende burgemeester Hoebens de nieuwe zaak in uurwerken, zilver en goud van Louk en Hetty van de Kerkhof-van Baal. De juwelierszaak was ondergebracht in een nieuw gebouw naar een ontwerp van architect J. Rooyakkers uit Beek en Donk en gebouwd door aannemer Jean Coopmans uit de Derpsestraat. De eigenaar werkte voordien in de zaak van zijn vader in Aarle-Rixtel.

De gehele benedenverdieping was ingericht ten behoeve van de clientèle en naast de winkel van 50 vierkante meter was er ook een reparatieafdeling gevestigd. In de winkel werden uurwerken, barometers plus zilveren en gouden voorwerpen in alle prijsklassen verkocht.

Na 32 jaar droegen de heer en mevrouw Van de Kerkhof per 1 juli 2001 hun juwelierszaak over aan het echtpaar Jan en Lisette Janssen. Zij zetten aanvankelijk de zaak voort onder de naam Van de Kerkhof-Janssen Juweliers Diamantairs. Horlogemaker Henk Bertens, al vele jaren een vertrouwd gezicht in de zaak, en verkoopmedewerkster Monique Verleun bleven in dienst.

Later veranderde Jan de naam in Juwelier Claire-Marie.