U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Wilt u informatie vragen of geven over DeurneWiki? Iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur vrije inloop in het heemhuis.
DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo ClubSupport op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Juwelier Van de Kerkhof

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door 5.199.147.107 (overleg) op 25 mrt 2017 om 22:39
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geheel links juwelier A. van de Kerkhof.
Foto: collectie gemeente Deurne

Juwelier Van de Kerkhof was gevestigd in de Kerkstraat 7 in Deurne.


In november 1969 opende burgemeester Hoebens de nieuwe zaak in uurwerken, zilver en goud van Louk en Hetty van de Kerkhof-van Baal. De juwelierszaak was ondergebracht in een nieuw gebouw naar een ontwerp van architect J. Rooyakkers uit Beek en Donk en gebouwd door aannemer Jean Coopmans uit de Derpsestraat. De eigenaar werkte voordien in de zaak van zijn vader in Aarle-Rixtel.

De gehele benedenverdieping was ingericht ten behoeve van de clientèle en naast de winkel van 50 vierkante meter was er ook een reparatieafdeling gevestigd. In de winkel werden uurwerken, barometers plus zilveren en gouden voorwerpen in alle prijsklassen verkocht.

Na 32 jaar droegen de heer en mevrouw Van de Kerkhof per 1 juli 2001 hun juwelierszaak over aan het echtpaar Jan en Lisette Janssen. Zij zetten aanvankelijk de zaak voort onder de naam Van de Kerkhof-Janssen Juweliers Diamantairs. Horlogemaker Henk Bertens, al vele jaren een vertrouwd gezicht in de zaak, en verkoopmedewerkster Monique Verleun bleven in dienst.

Later veranderde Jan de naam in Juwelier Claire-Marie.