U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Wilt u informatie vragen of geven over DeurneWiki? Iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur vrije inloop in het heemhuis.
DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo ClubSupport op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

KBO-Deurne-Centrum

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

KBO Deurne Centrum werd opgericht op 4 november 1954.


De KBO ontstond uit de Katholieke Arbeidsbeweging (KAB), die zich in de jaren ’20-’30 van de vorige eeuw richtte op het ondersteunen van ouderen in tijden van nood, bijvoorbeeld bij armoede, ziekte of alcoholverslaving.

Het bestuur van KBO Deurne-Centrum bestond in 2014 uit Theo de Kruijf, Bert Beulens, Jac van den Eijnden en Gonneke van Driel. Elk bestuurslid heeft zijn eigen taken op het gebied van ouderenadvisering, samenstellen van het ledenblad Ons Blèèjke, het organiseren van sportieve, recreatieve en educatieve activiteiten, contacten met overkoepelende organisaties en bestrijding van eenzaamheid.

De afdeling Deurne-Centrum had in het jubileumjaar 2004 730 leden. Dat is een behoorlijk aantal, aangezien alle negen afdelingen in de gemeente Deurne ruim 3.000 leden tellen.

De KBO afdeling Deurne Centrum stelt zich ten doel het behartigen van de belangen van de senioren in het algemeen in de meest ruime zin van het woord. KBO Deurne-Centrum maakt zich dan ook mede sterk voor het initiatief van de stichting Ouderenplatform Deurne (OPD) voor de oprichting van een Seniorenraad.

Een gezamenlijke vertegenwoordiging vanuit belangenorganisaties zoals BVG, VVN, de Levgroep en de KBO-afdelingen in de gemeente Deurne is een belangrijke factor als het erom gaat de belangen van alle ouderen goed te kunnen behartigen is een van hun stellingen.

Het jubileumjaar 2004 werd uitgebreid gevierd met iedere maand enkele activiteiten voor de leden.